EXCLUSIV Declaraţia lui Radu Mazăre din Madagascar despre cererea de azil politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre
Radu Mazăre

Avocatul lui Radu Mazăre a depus joi, 10 mai, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, un document prin care fostul edil al Constanţei solicită azil politic în Madagascar.

Avocatul lui Radu Mazăre susţine că acest document este, totodată, şi unul prin care se certifică faptul că fostul primar are statut de azilant politic pentru un an în Madagascar. 

În această perioadă, statul respectiv ar trebui să se pronunţe cu privire la cerea de azil politic, mai susţine avocatul.

Jurnaliştii „Adevărul“ au dorit să afle chiar de la Radu Mazăre cum stau lucrurile. Aflat în Madagascar, într-o perioadă în care n-a mai comunicat deloc cu presa din Constanţa sau din România, fostul primar a răspuns jurnaliştilor „Adevărul“ pe WhatsApp: „Am transmis o scrisoare publica încă din decembrie, în momentul în care am decis să solicit azil în Madagascar. Sunt explicate şi motivele, chiar dacă nu sunt în acord cu politica editorială a ziarului la care lucraţi.”

Întrebat cum comentează teoria conform căreia de fapt nu ar avea dreptul să primească azil politic în Madagascar, din cauza Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, Mazăre a transmis: „Opinia-i acolo (în România - n.red.), eu sunt aici”.

Radu Mazăre face referire la o scrisoare publică în care spunea, printre altele, că este o „ţintă a statului paralel” şi că „în România nu am nicio şansă să beneficiez de o justiţie corectă, independenţă, obiectivă şi imparţială. Pentru toate aceste motive am decis să solicit azil politic în Republică Madagascar. Atunci când în România va există o justiţie reală, mă voi întoarce”, scria în decembrie 2017, Radu Mazăre.

În aceeaşi scrisoare, fostul primar al Constanţei trecea în revistă toate procesele în care este implicat.

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă:

Avocatul lui Mazăre susţine că fostul primar ar fi obţinut azil politic în Madagascar pentru o perioadă de un an

EXCLUSIV Udrea şi cu Bica s-au dus degeaba în Costa Rica
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite