Avocatul lui Mazăre susţine că fostul primar ar fi obţinut azil politic în Madagascar pentru o perioadă de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre alături de fratele său, Alexandru                                       FOTO Facebook
Radu Mazăre alături de fratele său, Alexandru                                       FOTO Facebook

Radu Mazăre ar fi obţinut statutul de azilant politic pentru o perioadă de un an în Madagascar, spune avocatul lui. În România, fostul primar al Constanţei este judecat în mai multe dosare penale.

Joi, 10 mai, fostul primar al Constanţei a avut termen în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este judecat alături de fratele său, Alexandru, dar şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Avocatul lui Radu Mazăre a susţinut, conform Digi 24, că acesta ar fi depus o cerere de azil politic în Madagascar, iar acest document i-ar oferi statutul de azilant pentru un an.

IPJ Constanţa a anunţat sâmbătă, 30 decembrie 2017, că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar, nu s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a semna în graficul de prezenţă. Acesta a informat ofiţerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Radu Mazăre se afla sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită (3 infracţiuni), abuz în serviciu şi conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Alături de fostul primar, în dosar apare şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, acuzat de complicitate la luare de mită. Mita primită de către Mazăre în acest dosar, spun procurorii, ar fi de 8 milioane de euro şi 8 milioane de lei pentru facilitarea emiterii unor documente şi trucarea unor licitaţii.

Referitor la concesiunile pe care Radu Mazăre le are în Madagascar, acesta declara în faţa instanţei în anul 2016 că „acolo am găsit un amplasament cu potenţial, cu un preţ rezonabil, într-o zonă turistică, era la ocean- aproximativ 2 hectare. Am discutat cu Elan despre posibilitatea de a face o investiţie acolo. Am convenit să o realizăm. Eu si Mihai am demarat discuţiile cu tribul care era proprietar despre teren când am revenit în Madagascar. Am luat terenul în concesiune pe numele meu şi pe numele fratelui meu Mihai pe o perioadă de 99 de ani”.

Radu Mazăre mai are şi alte dosare pe rolul instanţelor de judecată. Astfel, fostul primar a fost condamnat în prima instanţă de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia. Decizia a fost dată în iulie 2017. Prejudiciul este aproximat de către experţi la 114 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă:

De ce-l caută Poliţia la Constanţa pe Radu Mazăre, deşi fostul primar a anunţat că este în Madagascar. Etapele punerii în aplicare a mandatului de arestare în lipsă





 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite