Două persoane care au fost infectate cu coronavirus au fost declarate vindecate la Constanta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test negativ pentru coronavirus Foto pharmaceutical-technology com
Test negativ pentru coronavirus Foto pharmaceutical-technology com

Grupul de Comunicare Strategică anunţă faptul că 64 de persoane infectate cu coronavirus au fost declarate vindecate şi externate: 47 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi.

La data de 22 martie au fost înregistrate primele două decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucureşti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă. 

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate şi externate (47 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 9 ani şi 74 ani.

La ATI sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

La nivelul judeţului Constanţa, 349 de persoane sunt în carantină, iar 3737 de persoane sunt în izolare la domiciliu, anunţă Prefectura Constanţa.

La nivelul judeţului Constanţa, instituţiile abilitate de control fac zi de zi acţiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu. De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr.1, au fost acordate 2 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 1.500 lei. Amenzile au fost date de către poliţiştii IPJ Constanţa.

În ultimele 24 de ore, 869 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de oamenii legii. Pentru această acţiune, au fost angrenaţi 348 de agenţi din cadrul IPJ Constanţa, poliţişti ai Gărzii de Coastă, jandarmi din IJJ Constanţa, respectiv GM „Tomis” Constanţa şi poliţişti locali constănţeni.

„Important de menţionat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituţionalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuşi de carantinare vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile. Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenţionale, şi pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani“, conform unui comunicat de presă al Prefecturii Constanţa. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO UPDATE Avioane cu români din Italia, venite pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Circa 1.500 oameni vor fi băgaţi în carantină la Mamaia

Preşedintele CJ Constanţa: „1.500 de români din Italia, carantinaţi în Constanţa. E un caz de iresponsabilitate maximă“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite