Două containere cu deşeuri descoperite în Portul Constanţa, returnate în Marea Britanie

0
0
Arhiva foto
Arhiva foto

Autorităţile constănţene au descoperit, în două containere, 38 de tone de deşeuri plastice care nu îndeplineau condiţiile legale pentru a intra în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanţa Sud au descoperit, în două containere, 38.000 de kilograme de deşeuri care aveau ca destinaţie o societate comercială de pe teritoriul ţării noastre.

Descoperirea a fost făcută vineri, 7 ianuarie, în timpul unui control efectuat asupra a două containere încărcate cu deşeuri care urmau să intre în România. Acestea erau importate din Marea Britanie de către o societate comercială de pe teritoriul României.

„În urma verificărilor suplimentare, a rezultat faptul că în containere se aflau încărcate 37.920  kg de deşeuri plastice, iar autorităţile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare, iar societatea importatoare avea autorizaţia de mediu expirată”, transmite Garda de Coastă.

Autorităţile de control au luat măsura interzicerii accesului pe teritoriul României a deşeurilor în cauză şi returnarea încărcăturii la societatea exportatoare din Marea Britanie.

S-a întocmit şi un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora, la finalul cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Petiţie online pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, unde şapte oameni au murit într-un incendiu

Focar de COVID-19 la Penitenciarul Poarta Albă

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri