Dobrogea scapă de cod portocaliu. Viscolul s-a domolit. Suntem în cod galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscolul se domoleşte la Constanţa FOTO Adevărul Constanţa
Viscolul se domoleşte la Constanţa FOTO Adevărul Constanţa

După o noapte cu cod portocaliu, Dobrogea se linişteşte. Viscolul s-a potolit, iar vântul şi-a redus intensitatea, permiţând zăpezii să se depună. Ninge cu fulgi mari, s-au făcut troiene, dar pe alocuri pământul este uscat, fiind suflat de vânt.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben în intervalul 20 decembrie, ora 9.30 – 20 decembrie, ora 20, pentru Dobrogea, în Munteniei şi sudul Moldovei.

Vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 70 km/h. În aceste zone va ninge.

Judeţul Constanţa a fost afectat miercuri seara de o gravă avarie electrică. Reţelele au fost realimentate începând de joi dimineaţa.

Codul portocaliu a părăsit Dobrogea, îndreptându-se spre judeţele Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Buzău şi Vrancea, unde va fi viscol, va ninge, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 m, izolat sub 50 m.
În regiunile estice, în noaptea de 20 spre 21 decembrie vântul va mai avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi la rafală 40 – 50 km/h spulberând zăpada în sudul Moldovei şi nord-estul Munteniei.

În următoarele zile, vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, în estul şi în centrul ţării.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite