UPDATE Autoritățile în alertă la Eforie Sud. A fost observată o „posibilă deversare“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gheizer subacvatic din care ieșeau deșeuri, posibil fecale, a fost filmat în dimineața de joi, 6 iulie 2023, în apa Mării Negre, între stațiunile Eforie Nord și Sud. Inițial s-a presupus că este vorba despre o avarie a conductei de ape uzate.

Conducta face bulbuci cu mizerie în apa Mării Negre SURSA captură video
Conducta face bulbuci cu mizerie în apa Mării Negre SURSA captură video

UPDATE 1 Sigiliul de evacuare a apei uzate de la statia de epurare din zonă este intact, spun autoritățile, însă se fac cercetări în continuare. De asemenea, se vor preleva probe din apă ca să se stabilească dacă a fost poluată.

UPDATE 2 Inspectorii de la Apele Române au terminat verificările și spun că poluarea cu ape uzate neepurate nu se confirmă. Totuși, pentru că nu există nicio explicație referitoare la imaginile filmate, ei vor monitoriza zona și în zilele următoare, ca să afle totuși ce anume s-a întâmplat. De asemenea, Apele Române dă asigurări că va ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică Constanța, autoritatea care monitorizează calitatea apei de îmbăiere.

Apa Mării Negre era murdară și căpătase culoarea maronie. Mizeria urma să ajungă în curând în zona de îmbăiere a turiștilor. De precizat că aceasta este perioada cea mai aglomerată a sezonului estival, cu prețurile cele mai mari și cu afluența maximă de vizitatori. 

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a fost alertată, la fel și Prefectura Constanța. 

„O echipă de inspectori se va deplasa la fața locului și vor verifica posibile surse de poluare. După inspectarea vizuală a zonei se vor lua și probe de apă. Se va verifica sigiliul de la stația de epurare. Toate punctele unde ar fi putut evacua ape uzate neepurate au fost sigilate încă de acum câteva luni de inspecția de la Apele Române - Direcția Dobrogea Litoral“, a declarat Ana Agiu de la Administrația Națională Apele Române. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite