Cunoscutul jurnalist Ilie Şerbănescu, fost corespondent TVR, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Şerbănescu a plecat dintre noi. FOTO Arhiva personală a familiei Şerbănescu
Ilie Şerbănescu a plecat dintre noi. FOTO Arhiva personală a familiei Şerbănescu

Doliu în mass-media din Constanţa. Ilie Şerbănescu, cunoscut pentru viaţa lui dedicată televiziunii a pierit noaptea trecută, la vârsta de 74 ani.

Jurnalistul a lucrat pentru Televiziunea Română încă din anul 1956. În anul 1970 el a devenit corespondent în Dobrogea. Dacă la începutul carierei sale era operatorul care deschidea primele ediţii de la Cerbul de Aur cu cadrele luate cu camera mobilă, Ilie Şerbănescu a devenit cunoscut pe micul ecran în anii '70. La vremea respectivă el a transmis ştiri de la inundaţiile din Ialomiţa, Tulcea şi Constanţa. 

Din anul 1990 el a lucrat la TVR alături de George Malciolu, actualul corespondent TVR în Dobrogea. 

"A fost ca un tată pentru mine. M-a îndrumat în meserie, m-a format şi pot să spun că mi-a pus camera în mână şi am învăţat multe de la el. Era un bun profesionist. Îşi dedica tot timpul meseriei. Era mereu punctual şi nu aveai voie să greşeşti când lucrai cu el. Avea foarte mulţi prieteni" a declarat George Malciolu pentru Adevărul.

Ilie Şerbănescu face parte dintr-o familie de jurnalişti. Fratele său, Mihail a fost fotograf la ziarul Cuget Liber şi mai apoi autor de foto-reportaje cu multe cărţi publicate. Soţia lui, Rodica Şerbănescu este cea care a redeschis postul de Radio Constanţa dupa 1989 şi apoi a ocupat funcţia de Director al aceleiaşi instituţii. Pasiunea lui este urmată şi de băiatul său, Alexandru care acum este operator imagine la Digi 24 Constanţa. 

Ilie Şerbănescu a pierit în urma unei lungi suferinţe. El a fost măcinat de o boală necruţătoare. Trupul neînsufleţit a fost depus la capela Casa Albastră şi va fi înhumat luni la Cimitirul Central din Constanţa. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite