Cum va arăta o zi de petrecere la Mamaia  în vacanţa de Paşte şi 1 Mai. „Fără minimum 400 de lei în buzunar nu poţi intra într-un club din nordul staţiunii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine surprinsă în timpul festivalului Sunwaves FOTO: Facebook/ Sunwaves
Imagine surprinsă în timpul festivalului Sunwaves FOTO: Facebook/ Sunwaves

Mamaia va fi şi anul acesta cel mai căutat loc pentru petrecerea zilelor libere prilejuite de sărbătoarea Paştilor şi 1 Mai. Locurile de cazare sunt aproape toate ocupate, operatorii din turism aşteptându-se ca peste 30.000 de oameni să se bucure de evenimentele pregătite în această staţiune.

Muzica la maxim, distracţie non-stop, briza mării, zile libere, sunt câteva ingrediente care transformă staţiunea Mamaia, în perioada 25 aprilie-1 mai, în kputeailometrul zero al petrecerilor. Aici este locul unde anul trecut s-a vândut s-a vândut o şampanie cu 100.000 de euro sau anumite „vedete” vin cu elicopterul la club. De partea cealaltă, în Sudul litoralului, Vama Veche îşi aşteaptă turiştii fideli cu aceeaşi atmosferă întreţinută de focurile de tabără, muzica rock şi folk.

„Cred că vor fi pline peste tot cluburile, mai ales că întâmplarea a făcut ca 1 Mai să fie legat şi de minivacanţa de Paşti. Cei care aleg Mamaia sunt animaţi de petrecerile din cluburi. Aceasta este alegerea a 90% dintre turişti. Restul, probabil, vin aici în amintirea altor vremuri sau pentru relaxare”, spune Ion Budi, proprietarul clubului LUV din Mamaia.

Polul muzicii electronice

Între 25 aprilie şi 1 mai, pe plaja Crazy Beach din Mamaia Nord, se va desfăşura a 25-a ediţie a Festivalului de muzică electronică Sunwaves, unul dintre cele mai populare de acest gen din lume. În toate aceste zile, zeci de DJ autohtoni sau internaţionali vor anima nopţile la malul mării. Preţul unui abonament este de 349 de lei.

Pe lista invitaţilor prezenţi se numără Alex Kennon, Alexandra, Antonio Pica, Arapu, Bill Patrick (Rolls’N’Do), Cally, Cap, Cezar, Daria Kolosova, Gescu, Hector, Jesse Calosso, Joey Daniel, Kozo, Loco Dice, Magda, Mahony, Marco Carola, Mathew Jonson, Nastia, Negru, Neverdogs, Olga Korol, Priku, Rainer, Ricardo Villalobos, SIT, Seth Troxler, Suciu, The Martinez Brothers, Yaya şi tINI (Rolls’N’Do).


                                                        FOTO: facebook Sunwaves

Festival Sunwaves editia 24 FOTO Fb Sunwaves

Şi celelalte cluburi vin cu surprize. De exemplu, LOFT are invitaţi speciali în perioada 28 aprilie-1 mai: EraIstrefi, Mahmut Orhan, The Motans, Dirty Nano şi Aron Chupa.

„Noi deschidem în formulă de DJ rezidenţial, deschidem chiar pe 28 aprilie, de Paşti, până pe 1 mai. Într-una din zile avem un DJ adus din Mykonos, care e acum capitala distracţiei, nu mai e Ibiza”, spune Ion Budi.

Cluburile de noapte de deschid în jurul orei 23.00, dar distracţia începe de la prânz, când se deschid cluburile de zi unde poţi petrece până când vine momentul să te muţi în clubul de noapte. „Aici distracţia ţine până spre dimineaţă. După care urmează afterurile, adică petrecerea de după petrecere, cu muzică puţin mai agresivă”, explică Ion Budi.

Un petrecăreţ are nevoie pentru o seară de club de cel puţin 200 de lei în buzunar, cluburile din zona centrală a staţiunii, şi de cel puţin 400-500 de lei în cluburile din Nord. Desigur, la aceste sume se adaugă cazarea şi mesele, cheltuieli deloc de neglijat dacă ţinem cont că o noapte de cazare în Mamaia costă de la 180 de lei şi poate ajunge la peste 1.000 de euro, în funcţie de hotel şi facilităţi.

Nu doar de muzică se vor bucura miile de turişti care aleg Mamaia. Tot aici se va desfăşura şi cea de-a 4-a ediţie a „Festival du Bonheur - pour les gourmands”  (25 Aprilie - 1 Mai), în zona Complex Enigma. Este un festival ce aduce în acelaşi loc experienţa street food şi pe cea gourmet a restaurantelor.Specialiştii Antidrog, pe plajă

Nopţile fierbinţi din cluburile din nordul litoralului, dar şi din Vama Veche, vor fi animate şi de specialiştii antidrog care vor fi prezenţi în cele mai aglomerate locuri. Chiar dacă pe valurile mării în ultima lună au plutit sute de kilograme de cocaină, ofiţerii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) nu au anunţat acţiuni deosebite faţă de anii precedenţi. În primul rând, înainte de zilele de sărbătoare, îi vor instrui pe poliţiştii locali Constanţa şi pe administratorii cluburilor cu privire la identificarea semnelor specifice consumului de droguri, iar în nopţile de petreceri vor împărţi pliante şi sfaturi turiştilor.

„Specialiştii ANA din Constanţa se vor afla în mijlocul tinerilor care vor petrece pe litoral în cluburi sau care vor participa la evenimentele muzical-artistice organizate în staţiunile Mamaia şi Vama-Veche, pentru a-i informa cu privire la riscurile asociate consumului de droguri şi a-i îndruma în a face alegeri sănătoase de petrecere a timpului liber”, declară pentru „Adevărul”  comisarul şef Marius-Cristian Oprişan.

Anul trecut, în minivacanţa de 1 Mai, 44 de persoane au ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean Constanţa din cauza consumului de droguri, iar 11 tineri au fost reţinuţi de către Jandarmerie deoarece aveau asupra lor substanţe interzise. La începutul acestui an, DIICOT a reţinut o reţea de traficanţi de droguri care „alimentau” anumite cluburi din Mamaia.

În acest context, specialiştii antidrog au câteva recomandări pentru petrecăreţii de pe litoral în primul rând, în cluburi trebuie evitate persoanele care oferă, chiar şi gratuit, substanţe necunoscute. De asemenea, nu trebuie să călătoriţi alături de conducători auto băuţi sau sub influenţa altor substanţe, să refuzaţi invitaţiile unor persoane care doresc să „vă ofere” ceva şi să vă gândiţi la ceea ce este cel mai bine pentru voi.

Pentru orice fel de situaţie de acest gen, se poate apela telefonul verde 0 800 8 700 700.

politie diicot plaja droguri constanta foto news.ro

Pe aceeaşi temă:

Cum se face trafic de droguri în văzul lumii pe litoralul românesc. „Se urcă băieţii la Mamaia Nord şi pleacă de-a lungul coastei“

VIDEO Scandalul tonelor de droguri din Marea Neagră: se caută complici în România. Teoria şalupei „pierdute“ de Garda de Coastă

Cocaină pentru cluburi din Mamaia, expediată prin curier. Traficanţii au fost reţinuţi de DIICOT

Minivacanţa de 1 Mai, la final. Lungul drum spre casă

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite