Cum a reușit un escroc să se dea drept „starletă din Bulgaria” și să păcălească nouă bărbați cu 42.000 euro

0
Publicat:

Un tânăr de 29 de ani s-a dat drept femeie pe rețelele de socializare și a reușit să înșele nouă bărbați cu peste 42.000 de euro. Escrocul a fost reținut de polițiști.

Un tânăr a folosit fotografiile Andrei Koleva și a înșelat nouă bărbați FOTO: FACEBOOK
Un tânăr a folosit fotografiile Andrei Koleva și a înșelat nouă bărbați FOTO: FACEBOOK

Potrivit Poliției Capitalei, joi, 20 iunie 2024, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au făcut o percheziție domiciliară în județul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Tânărul escroc folosea pe Facebook și Instragram fotografiile unei vedete din Bulgaria, Andrea Koleva. Clienții erau atrași de frumusețea blondei și plăteau diverse sume de bani. Un bărbat care a plătit  20.000 de euro a realizat că a fost păcălit și a anunțat Poliția.

Polițiștii au fost sesizați, prin plângere, de către un bărbat de 48 de ani, cu privire la faptul că, „în perioada 2019-septembrie 2023, persoane necunoscute, prin intermediul unor rețele de socializare online, l-ar fi indus în eroare, prin aceea că, folosindu-se de o identitate feminină falsă, i-ar fi câștigat încrederea și pe fondul unor presupuse relații, i-ar fi solicitat mai multe sume de bani, provocându-i un prejudiciu în valoare totală de peste 100.000 de lei”.

În urma anchetei, a a fost identificat un bărbat de 29 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Potrivit polițiștilor, în perioada ianuarie 2019-noiembrie 2023, bănuitul, folosind același mod infracțional de operare, „ar fi determinat alte opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, să remită diverse sume de bani”.

Prejudiciul total creat este de aproximativ 42.000 de euro.

Tânărul a a reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri, 21 iunie 2024, să fie prezentat în fața magistraților cu propunere legală.

De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite