Klaus Iohannis nu merge la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului. Ce i-a transmis şeful statului Patriarhului Daniel

0
0

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a trimis o scrisoare Patriarhului Daniel, în care şeful statului îl anunţă pe liderul Bisericii Ortodoxe Române că nu are cum să ajungă la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, fiind plecat la Bruxelles pentru o întâlnire cu liderii europeni pe tema Brexit.

Şeful statului l-a anunţat pe Patriarhul Daniel că va lipsi de la eveniment, în contextul în care acesta merge să reprezinte ţara la Bruxelles. Duminică are loc reuniunea extraordinară a Consiliului European. 

Obiectivul acestei reuniuni extraordinare este agrearea proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE). Membrii Consiliului European vor discuta despre Declaraţia politică privind viitoarele relaţii dintre UE şi Marea Britanie.

Redăm scrisoarea adresată Patriathului Daniel:

„Preafericirea Voastră,

Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018.

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate.

Ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri.

În acest moment deosebit, Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate şi slujire rodnică.”

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri