Articol publicitar

De vorbă cu Virgil Pruteanu - Cel mai cunoscut chiropractor din Constanţa

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Pruteanu este un chiropractor extrem de apreciat în Constanţa, care, deşi s-a şcolit pe mai multe continente, a ales să profeseze în continuare în România, însă timpul nu îi permite, deocamdată, să-şi deschidă un cabinet şi în Capitală.

Prin intermediul diferitelor tehnici învăţate şi perfecţionate de-a lungul ultimelor două decenii, specialistul reuşeşte să trateze cu succes, numeroase probleme de sănătate cu care se confruntă foarte mulţi dintre români, cum ar fi durerile de spate, hernia de disc, spondiloza, necroza, amorţeli, probleme la cot, durerea în talpă, probleme la genunchi, dureri de cap, traumatisme cervicale şi aşa mai departe.

Câteva dintre metodele de terapie practicate de Virgil Pruteanu sunt considerate ca fiind o formă de artă în anumite ţări. Armonia, sănătatea şi echilibrul corpului uman pot fi uşor periclitate de anumiţi factori aparent insignifianţi, factori pe care chiropractorul din Constanţa trebuie în primă fază să-i depisteze, împreună cu pacienţii, pentru ca apoi să poată aplica terapia corespunzătoare.

Terapia practicată de Virgil Pruteanu implică puţină durere dar rezultatele sunt imediate, lucru de care sunt încântaţi toţi cei care apelează la serviciile sale, iar partea şi mai surprinzătoare este că acesta nu foloseşte nici uleiuri, iar beneficiarii nu trebuie nici măcar să se dezbrace atunci când vin la tratament.

Reporter: Povesteşte-ne despre tine! Cum ai început, câţi ani de experienţă ai în spate?

Virgil Pruteanu: Pasiunea mea pentru arta vindecării a început încă de mic. Am practicat arte marţiale şi ninjutsu de la 12 ani, iar după fiecare antrenament, instructorul ne preda terapia hichibuku. După un antrenament dificil, terapia hichibuku oferea o relaxare completă. Asta m-a fascinat. De atunci, pot spune că am intrat în sfera medicinei japoneze. Fiind pasionat şi de anatomie, am aprofundat această cultură. Se poate spune că am 18 ani de experienţă. Timp de 5 ani am lucrat ca fizioterapeut pentru Lotul Olimpic de Haltere. În timpul în care m-am ocupat de ei, au câştigat 2 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra.

Imagine indisponibilă

Ce studii ai?

Virgil Pruteanu: Am terminat facultatea în România, cu masterat in kinetoterapie. Pentru perfecţionare, am ales specializări din străinătate. M-am specializat în mai multe terapii în diferite zone ale globului, precum: terapia CranioSacrala în Statele Unite ale Americii, la Institutul Upledger; terapia Nuad-Bo-Rarn la Institutul ITM din Thailanda; terapia Hichibuku la The British School of Japanese Traditional Medicine; terapia manuală Yumeiho la Institutul Internaţional de Medicină Preventivă Practică din Nagaoka, Japonia şi m-am specializat în Suedia la Institutul Ackermann în Osteopatie Structurală şi Chiropractică Uşoară. De altfel, sunt avizat de ORDINUL PRACTICIENILOR de MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ.

Imagine indisponibilă

Care e diferenţa între chiropractica normala şi chiropractica uşoară?

Virgil Pruteanu: Chiropractica normală consta în mişcări bruşte cu presiune puternică. Chiropractica uşoară consta în mişcări gentile şi precise. Precizia este un punct cheie în chiropractica uşoară.

Care sunt cele mai întâlnite afecţiuni ale pacienţilor tai?

Virgil Pruteanu: Printre cele mai întâlnite afecţiuni se numără hernia de disc, spondiloza şi gonartroza. De altfel, durerile de spate sunt nişte probleme des întâlnite. Din fericire, am observat ca mulţi pacienţi înţeleg necesitatea prevenirii afecţiunilor. De câţiva ani, tot mai mulţi pacienţi vin în scop preventiv. Se pare că românii au început să realizeze cu adevărat importanţa consultaţiilor.

Nu te-ai gândit la extinderea cu un cabinet de chiropractica şi kinetoterapie manuala şi în Bucureşti?

Virgil Pruteanu: M-am gândit şi la extinderea in Bucureşti, dar momentan nu îmi permite timpul. Deja sunt pe cale de a pune bazele unei echipe în Constanţa. După ce formez o echipă bine pregătită aici, poate voi veni şi în Bucureşti.

Mai multe informaţii despre Virgil Pruteanu puteţi găsi pe site-ul: https://virgilpruteanu.ro sau pe pagina de Facebook oficială: facebook.com/VirgilPruteanuKinetoterapieManuala.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite