Controale ISU la staţiile de alimentare cu carburanţi din Constanţa. S-au dat amenzi în valoare de 22.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale la staţiile de carburanţi FOTO ISU Dobrogea
Controale la staţiile de carburanţi FOTO ISU Dobrogea

Echipele de control din cadrul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa au verificat 21 staţii de alimentare cu carburanţi din judeţ şi a dat 62 amenzi.

Controlul s-a desfăşurat de joi, 10 martie, la 21 staţii de alimentare cu carburanţi din judeţ. S-au constatat astfel mai multe deficienţe şi au fost aplicate 62 sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 avertismente şi 11 amenzi, în valoare de 22.500 lei.

Printre deficienţele constatate s-au numărat: nerespectarea locurilor privind fumatul, neverificarea instalaţiei de detecţie şi semnalizare incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate şi neactualizarea documentelor de organizare privind apărarea împotriva incendiilor.

„Având în vedere situaţiile înregistrate în seara de miercuri, 09 martie 2022, în mai multe staţii de alimentare cu carburanţi, precum şi imaginile propagate în spaţiul public cu persoane care alimentau în recipiente neomologate (bidoane/butoaie din plastic, damigene, pubele, saci din plastic etc.), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), prin unităţile subordonate, desfăşoară, în următoarea perioadă, activităţi de verificare şi control la nivelul tuturor operatorilor cu acest obiect de activitate. Scopul acestor acţiuni este de prevenire a evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme“, transmite IGSU.

„Aducem în atenţie faptul că alimentarea cu carburanţi în recipiente neconforme creează o stare de pericol atât la nivelul staţiei de distribuţie carburanţi, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, cât şi ulterior, pe timpul depozitării“, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Dobrogea. 

Pe aceeaşi temă:

Ce sancţiuni a primit benzinăria care a atins recordul absolut al speculei cu carburanţi VIDEO

Mol a ieftinit carburanţii, după controalele şi amenzile de joi. Ce benzinării au crescut preţurile

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite