Constanţa va avea bazin olimpic de înot şi sală polivalentă. Investiţiile sportive sunt trecute pe lista Guvernului pe 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat care sunt investiţiile sportive ce vor fi concretizate la Constanţa în decursul acestui an. În calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Dragnea a vorbit despre bazinul de înot şi despre sala polivalentă care vor fi realizate în oraşul de la malul mării.

Investiţiile sunt finanţate din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Iată care sunt investiţiile publice pe care le finalizăm şi pe care le continuăm în 2015, în domeniul sportului. Pentru bazinul olimpic de înot, cu condiţii de practicare a acestui sport la nivelul standardelor mondiale, sunt două proiecte, sunt două investiţii care vor demara în perioada imediat următoare, la Constanţa şi Brăila.

De asemenea, avem un proiect-tip pentru sală multifuncţională de 5.000 de locuri. Primul proiect va începe la Constanţa. Vreau să fac precizarea că, pentru investiţiile care vor fi realizate împreună cu autorităţile locale, aceste autorităţi sunt primele care au finalizat procedurile, au finalizat întocmirea documentaţiilor şi au obţinut toate avizele şi le demarăm. Celelalte autorităţi sunt aşteptate să vină în continuare“, a declarat Liviu Dragnea la conferinţa de presă susţinută marţi, 20 ianuarie.

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, a salutat aprobarea proiectelor pentru încurajarea sportului de masă. „Ne interesează foarte mult bazinele de înot, pentru că sunt foarte cerute de tinerii din România şi, în urma cercetării pe care noi, la Ministerul Tineretului şi Sportului, am realizat-o anul trecut, în 2014, reiese faptul că tinerii îşi doresc să înoate, tinerii îşi doresc să practice sport de atletism, de alergare, fotbal, handbal etc.

Olimpiada din 2016 deja bate la uşă, dar noi, ca Minister al Tineretului şi Sportului, şi ca Guvern al României, ne gândim la Olimpiadele din 2020, 2024 şi, din această perspectivă, dacă aţi văzut pe prezentare, ne interesează şi infrastructura sportivă la nivel de la mare performanţă“, a spus Szabo.

Vă mai recomandăm

Conflict între Primăria Năvodari şi Tel Drum, firma lui Dragnea care lucrează la şoseaua de legătură cu Mamaia

VIDEO Lucrările pentru Cazinoul din Constanţa încep în primăvară şi se vor încheia înainte de campania electorală din 2016

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite