Adrian Sârbu a preluat oficial funcţiile de director general şi administrator unic al Mediafax

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datele publicate în Monitorul
Oficial precizează că Mediafax
şi „noul director general Adrian
Sârbu“ au semnat
un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014 FOTO Mediafax
Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax şi „noul director general Adrian Sârbu“ au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014 FOTO Mediafax

Adrian Sârbu a devenit noul director general al Mediafax, preluând şi funcţia de administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruţă, cea din urmă fiind reţinută pentru 30 de zile, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax şi „noul director general Adrian Sârbu“ au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmează să fie ratificat la următoarea Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţilor, de pe 22 februarie, scrie paginademedia.ro. Totodată, Adrian Sârbu este şi reprezentant al companiei Alleria Management, administrator unic la Mediafax SA.

Documentul publicat în Monitorul Oficial mai arată că între Mediafax şi ING există un contract de ipotecă asupra tuturor mărcilor deţinute de Mediafax. Pe larg, informaţiile arată că Allerria Management Company este acţionar al Mediafax cu 99,4% din acţiunile sociale ale companiei şi administrator unic (din mai 2015 pentru încă patru ani); reprezentantul Alleria este, din 29 decembrie 2014, Adrian Sârbu, înlocuind-o pe Roxana Grigoruţă după ce aceasta a renunţat la poziţia pe care o ocupa; actualul auditor al Mediafax (Audit Tax Management), urmează să fie înlocuit începând cu 23.02.2015.

Recent, Mediafax Group a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de aproximativ 14 milioane de euro (62 de milioane de lei). Societatea Mediafax Group a fost înfiinţată anul 2010, fiind specializată pe activităţi de editare a revistelor şi periodicelor. Societatea deţine majoritatea afacerilor de presă ale lui Adrian Sîrbu, agenţia de presă şi mai multe site-uri de ştiri, printre care Gandul.info, dar şi titluri precum „Business Magazin“ şi „Ziarul Financiar“.

Firma a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de peste 89 de milioane de lei şi profit net de 1,8 milioane de lei, iar la finalul anului 2013 a raportat afaceri de 77 de milioane de lei şi pierderi de 11 milioane de lei, cu datorii totale de peste 68 de milioane de lei. La data de 30 septembrie 2014, societatea înregistra restanţe de plată către bugetele de stat în valoare cumulată de 5.328.784 lei, pentru achitarea cărora fuseseră acordate înlesniri.

În septembrie 2014, Adrian Sârbu a înfiinţat o nouă societate, Mediafax Mall SRL, cu acelaşi obiect de activitate ca şi Mediafax Group. În noua firmă, Adrian Sârbu este asociat cu 99% din părţile sociale, iar Allerria Business Consulting SRL deţine 1% din capital.

Activitatea agenţiei de presă, dar şi a altor instituţii din grupul de presă au făcut obiectul unui dosar deschis de procurorii Parchetului Capitalei la sfârşitul verii. Pe 6 decembrie, 11 persoane au fost arestate preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti fiind acuzate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care prejudiciul se ridică la 15 milioane de lei.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite