Constanţa: Roxana Dima strânge bani pentru a ajuta copiii bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Dima se dedică actelor caritabile
Roxana Dima se dedică actelor caritabile

Dacă s-ar putea, ar da tot ce are pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi. De opt ani îi mobilizează pe toţi din jurul ei şi adună bani pentru scopuri nobile, în special pentru copii.

Prima dată a ajutat cu bani un copil bolnav, un prieten al fiului ei.  A apelat la toate cunoştinţele şi a bătut la uşile prietenilor, reuşind să strângă pentru Cosmin suma de  2.600 de lei.

Plăcerea de a ajuta un om în suferinţă a dobândit-o de la tatăl ei. „Era în stare să-şi dea şi pielea de pe el. Cred că de la el am moştenit, pentru că aşa sunt şi eu, miloasă şi, de când sunt căsătorită, soţul m-a sprijinit în demersurile mele“, spune ea. Nu a trăit în lux, dar nici nu a dus lipsă de nimic şi din puţinul ei împarte cu toţi. 

„Sentimentul când dăruieşti este nepreţuit“


Nu avea nici 17 ani când a rămas gravidă şi s-a căsătorit. Pe Nelu, cel care avea să-i fie alături, l-a cunoscut de Paşte, la biserică. „Mi-a fost teamă de ce vor spune părinţii mei când vor afla că sunt gravidă la 16 ani, dar el m-a încurajat şi a fost alături de mine mereu“, adaugă Roxana. Au început împreună să facă punguliţe pentru vârstnicii de la azilul de bătrâni şi din anul 2000 împart din puţinul lor cu ei. „Am o vorbă: pic cu pic se face nu mare, ci foarte mare. Din puţinul meu mi-a plăcut să ofer. Sentimentul când dăruieşti este nepreţuit“, împărtăşeşte femeia.

Copiii îi calcă pe urme

Pe copiii ei, Diana (2 ani) şi Bogdan (9 ani), i-a învăţat să împartă ceea ce au cu ceilalţi copii. „Băiatul are o puşculiţă, unde strânge bani. Dă la toată lumea, numai mamei lui nu“, zâmbeşte ea. Împreună cu colegii lui Bogdan, Roxana s-a dus în vizită la copiii din Adamclisi de Moş Nicolae, anul trecut. Împreună cu Mădălina Dima, cumnata ei, învăţătoarea şi colegii fiului a făcut 20 de pacheţele cu daruri pentru copii.

Ar dărui câte ceva în fiecare secundă nu doar de Sărbători, numai pentru a vedea mulţumirea de pe chipul celui care primeşte.  „Am de toate, o casă, copii, un soţ extraordinar, familie, mă înţeleg bine cu toţi, de aceea vreau să împart ce am cu fiecare. Mi-aş dori doar ca toţi să facem la fel“, conchide Roxana Dima.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite