Constanţa: Acum doi ani, Păunescu a compus o poezie pentru concurentele de la Miss Diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Păunescu a fost în anul 2008 preşedintele concursului Miss Diaspora
Adrian Păunescu a fost în anul 2008 preşedintele concursului Miss Diaspora

În anul 2008, Adrian Păunescu a fost preşedintele concursului de frumuseţe Miss Diaspora. Cu acest prilej, a oferit celor 19  concurente o poezie de 5 strofe.

În juriul concursului, alături de vestiul poet a fost şi soţia primarului din Mangalia, Monica Tusac. Edilul Claudiu Tusac şi soţia sa au fost impresionaţi de personalitatea puternică a lui Adrian Păunescu.

„Era un om deosebit şi avea un suflet extraordinar. A reuşit să facă atîtea lucruri mari pe care unii le-au încercat doar cu gîndul! Era o persoană foarte curajoasă şi un poet desăvîrşit", au Monica şi Claudiu Tusac.

Versuri pentru românce


Poezia dedicată concurentelor se numeşte„Întoarcerea româncelor acasă“.


"Acelaşi dor în fiecare zi,/ Aceeaşi suferinţă ne apasă,/ Ca să putem istoric împlini,/ Întoarcerea româncelor acasă.// Româncele de pe-un întreg pămînt,/ Revin înlăcrimat la rădăcină,/ La spirit şi la trup frumoase sînt/ Şi-acelaşi dor de casă le declină.// Ne regăsim în ochii lor curaţi,/ Ne smulgem din cumplita-nstrăinare,/ Hei, bine-aţi revenit, surori şi fraţi,/ Prin mult prea tandrele moştenitoare.// Aşa-i că ţara pare-un întreg,/ După atîtea pierderi fără milă?/ Aşa-i că vii şi morţi se înţeleg/ Spre-a birui otrava inutilă?// Totalitatea noastră, zi de zi,/ S-a tot ciobit în vremea furtunoasă,/ Acum, putem în fine, năzui/ Prin fetele acestei reverii,/ La-ntoarcerea românilor acasă".


A murit omul, rămâne poetul

Astăzi, Adrian Păunescu s-a stins pe un pat de spital din Capitală. Datorită activităţii sale, poetul va rămâne în amintirea celor ce i-au apreciat creaţia. El va rămâne în memoria tuturor pentru generozitatea cu care a promovat tinerii poeţi şi artişti, în cadrul Cenaclului Flacăra.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite