Cine este ofițerul român decapitat în China: „Un marinar nu-i om de rând... El este un personaj de basm“

0
Publicat:

Sindicatul Liber al Navigatorilor anunță că un ofițer român a murit în timpul unei operațiuni de încărcare-descărcare în China.

Bogdan P avea doar 29 de ani Arhivă personală
Bogdan P avea doar 29 de ani Arhivă personală

Bogdan P., de 29 de ani, a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanța. Tânărul ofițer mai făcuse câteva voiaje, iar  acum era angajat pe o navă sub pavilion Hong Kong. Ofițerul român se afla cu nava în China, în portul Qingdao.

În timpul manevrelor de descărcare-încărcare a containerelor, românul se afla la pupa navei. Prins între două parâme încurcate, acestea s-au întins în forță lovindu-i casca și capul tânărului. Lovitura a fost așa de puternică încât capul fost desprins de corp, decesul survenind pe loc.

Autoritățile din China și compania fac investigații în privința acestui tragic accident, urmând ca familia să primească un raport final în care să se descrie împrejurările în care a avut loc accidentul și cine se face vinovat. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Autoritatea Navală Română au fost informați despre această tragedie.

Urmează ca, după finalizarea anchetei, trupul său să fie repatriat în țară pentru a fi înmormântat.

Prietenii lui Bogdan P. și-au luat „adio“ de la el și prin intermediul rețelelor de socializare. „Un marinar nu-i om de rând...El este un personaj de basm și de poveste, purtând cu el legenda personală peste a mării lume abisală, iar tu ce marea o privești de pe un mal când nava o zărești , te roagă...mulțumește și te-nclină căci apariția ei este divină!!!.. R.I.P BOGDAN“; „Călătoria ta pe pământ sa sfârșit, acum vei începe o nouă călătorie acolo sus.  Drum lin, Bogdan!“, a scris o prietenă. „Drum lin spre ceruri, Coco!!!“, este un alt mesaj. „Greu! Foarte greu de crezut așa ceva! Mare păcat și durere pentru familie!“, scrie un alt prieten de-al său.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite