Cina interactivă de la Universitatea Ovidius, masa unde se bate palma pentru angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni studenţi ai Universităţii Ovidius din Constanţa au cinat cu angajatori de top FOTO UOC
Cei mai buni studenţi ai Universităţii Ovidius din Constanţa au cinat cu angajatori de top FOTO UOC

Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Ovidius din Constanţa organizează anual „Cina interactivă“, o întâlnire informală între cei mai buni studenţi şi angajatori de top.

„Cina interactivă“, care are loc în fiecare an în restaurantul din campusul studenţesc al Universităţii Ovidius din Constanţa, permite studenţilor în ani terminali şi masteranzilor să-şi prezinte CV-ul angajatorilor de top într-un cadru informal. Pentru început există stagiile de internship în cadrul companiilor, dar scopul final al tuturor „negocierilor“ este angajarea.

Prima cină interactivă a avut loc în iunie 2013, iar rezultatul pozitiv al ediţiei anterioare a încurajat continuarea proiectului. La cină participă firme private şi instituţii de stat care vor să recruteze direct studenţii cel mai bine pregătiţi. La masa informală au luat loc foşti absolvenţi ai facultăţii, ajunşi acum în structuri de management.

„Am avut surpriza să constat că directori sau manageri veniţi la cină mi-au fost studenţi. De unii ştiam, de alţii am aflat atunci. Este lăudabil că s-au întors acum să ajute, la rândul lor, absolvenţii facultăţii“, arată prodecanul Ion Botescu. Este cazul soţilor Marius şi Angela Bucur, care deţin traderul de cereale Brise Group.

„La prima ediţie a venit chiar Marius Bucur să stea de vorbă cu studenţii şi a selectat pentru angajare. Anul acesta a ţinut să fie prezent ca angajator. Ambii sunt manageri de primă mână şi ambii ne-au fost studenţi“, se mândreşte profesorul Botescu.

Cina interactivă de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Universitatea Ovidius Constanţa Foto UOC


La cina din 2014 au participat 31 studenţi şi 7 angajatori - Banca Comercială Română, Brise Group SRL, Otto Broker, Phoenicia Holiday Resort, PricewaterhouseCoopers, Grup Servicii Petroliere (GSP) şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa. În prag de licenţă, Elena Ungureanu (21 ani) este şefa de an de la Contabilitate. A absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ şi a preferat să rămână să studieze la Constanţa, tocmai în ideea unui loc de muncă.

„Am lucrat vara în Mamaia, ca taxatoare pe minicar, iar acum aş vrea să găsesc un serviciu permanent, dacă se poate pe domeniul meu. Am stat de vorbă cu angajatorii de la cină şi le-am mărturisit că avem temerea că nu ne vom găsi un loc de muncă pentru că nu avem experienţă. Am primit, însă, asigurări că este mai important să vrei să înveţi şi să ai abilităţi pentru un post anume. Ne-au spus ce aşteptări au ei, cum să ne prezentăm la un interviu, ne-au dat ponturi din meserie“, este încrezătoare Elena.

Georgiana Frecea (24 ani) îşi termină masterul în Turism şi a fost şefa promoţiei 2012 de la Afaceri Internaţionale. A absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia şi a intrat în vizorul celor de la GSP, care şi-ar dori să o instruiască în cadrul unui internship, pentru angajare. „Au fost foarte interesaţi de noi. Îşi doresc să ne formeze, ne-au spus care sunt cerinţele lor, ce paşi avem de urmat. Doreau să ne încurajeze, să ne insufle încredere în perspectivă. Eu voi aplica pentru internship, sper să conving şi să devin angajata lor“, mărturiseşte Georgiana.  

Angajator: E tot mai greu să găseşti tineri dispuşi să-şi asume responsabilităţi

Adina Creţu este şefa de promoţie 2011 de la Ştiinţe Economice, iar acum a reprezentat managementul companiei Otto Broker. „Este o mare oportunitate pentru studenţi. Ei nu au mai trecut printr-un interviu de angajare şi învaţă cum să se prezinte. Important e să aibă cunoştinţele de bază, să vrea să înveţe, să fie serioşi. Este tot mai greu să găseşti tineri dispuşi să intre în programul de lucru, cu sarcini, responsabilităţi, termene-limită. Când găsim un astfel de tânăr, suntem primii interesaţi să-l cooptăm în echipă“, spune Adina.

Cina interactivă de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Universitatea Ovidius Constanţa Foto UOC

Vă mai recomandăm

Profesorul doctor Sorin Rugină este noul rector al Universităţii Ovidius

„Noi toţi dăm LIKE matematicii“. Cei mai buni matematicieni se reunesc la Universitatea „Ovidius“



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite