Chiţac: Furtună de o asemenea violenţă nu a mai fost în Constanţa. Facem orice pentru a restabili viaţa normală VIDEO

0
Publicat:

Toate sesizările privind distrugerile produse de furtuna din noaptea de sâmbătă spre duminică în municipiul Constanța vor fi soluţionate, a anunțat primarul Vergil Chiţac. Edilul nu crede să mai fi acut loc în oraș o furtună de o asemenea violenţă.

În urma fenomenelor meteorologice extreme din noaptea trecută, în municipiul Constanţa au căzut 92 de copaci, dintre care 12 peste autoturisme, foarte multe crengi au fost rupte de vijelie, mai multe panouri informative au fost luate de vânt, zeci de acoperişuri s-au desprins şi au căzut, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de Primăria Constanța.

Mai multe zone din oraş au fost inundate, cantităţile de precipitaţii depăşind debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

„Cele mai multe sesizări au venit din zonele Piaţa Chiliei, Soveja - Delfinariu, Faleză Nord - Pescărie, intersecţia Bd. Alexandru Lăpuşneanu cu Str. Sucevei, dar şi de pe Str. Baba Novac, Bd. Ferdinand, Bd. I.C. Brătianu", se menţionează în comunicat.

 Pene de curent

Referitor la furnizarea energiei electrice, au fost înregistrate deranjamente multiple, care sunt în curs de remediere, iar mai mulţi stâlpi înclinaţi vor fi repuşi pe poziţii, în funcţie de urgenţă.

Probleme au fost și cu iluminatul stradal, care nu a funcţionat în mai multe cartiere ale oraşului.

Noaptea trecută, au fost retrase autobuzele electrice în intervalul orar 24,00 - 4,00 şi au fost înlocuite cu autobuze ISUZU. Spre dimineaţă, autobuzele electrice au fost scoase, din nou, pe traseu.

„O furtună de o asemenea violenţă nu cred că a fost vreodată în Constanţa. Am făcut un tur prin oraş, am evaluat daunele şi aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au intervenit în condiţii foarte vitrege. Facem orice pentru a restabili viaţa normală. Au căzut copaci sănătoşi, dar şi copaci care, în aparenţă, par sănătoşi, dar sunt putrezi la interior. (...) Copacii de pe spaţiul verde vor fi degajaţi în zilele următoare. Prioritare sunt degajarea străzilor şi restabilirea electricităţii, dar vreau să îi asigur pe constănţeni că toate sesizările lor au ajuns la noi şi le vom soluţiona", a declarat primarul Constanţei, Vergil Chiţac, citat în comunicat.

S-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă

Primăria Constanța a mai anunţat că duminică s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea primarului, reprezentanţii Primăriei, ai ISU, RAJA, ENEL, Luxten, Confort Urban, Polaris stabilind împreună care sunt cele mai bune şi rapide măsuri ce trebuie luate pentru a restabili situaţia la Constanţa.

Un velier s-a scufundat

Amintim că o ambarcațiunea s-a scufundat în noaptea de sâmbătă spre duminică în portul Tomis, iar vântul puternic, care a suflat cu peste 100km/h, a făcut imposibilă salvarea sa.

Imagini dramatice cu ambarcațiunea scufundată au început să circule pe Internet.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite