Cauza probabilă a exploziei de la Petromidia. O victimă cu arsuri este transportată la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari 2 iulie 2021 FOTO Inquam Photos / Costin Dinca
Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari 2 iulie 2021 FOTO Inquam Photos / Costin Dinca

Oficialii Rompetrol susţin că toate protocoalele pentru situaţii de urgenţă au fost respectate şi exclud posibilitatea unei erori umane.

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Tesloveanu, exclude ideea că explozia a fost provocată de o eroare umană. Cauza probabilă, spune acesta, este o fisură apărută la o conductă, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM).

De asemenea, acesta spune că în momentul exploziei în zonă se aflau cinci muncitori, inclusiv persoana care a fost găsită moartă.

Conform protocoalelor, în momentul exploziei toate instalaţiile au fost închise şi s-au pornit toate căile de aerisire ale instalaţiilor.

Vor urma anchete care să elucideze toate aspectele.

Oficialii au anunţat că persoana care a suferit cele mai grave arsuri a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Vineri, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunţat printr-un apel la 112,  un incendiu  la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, judeţul Constanţa.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la faţa locului şi au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări de fum.

Imediat  de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  judeţului a fost activat planul roşu de intervenţie care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

Citeşte şi:

Filmul evenimentelor de la Petromidia. Bărbatul dispărut a fost găsit mort

Momentul în care a avut loc explozia la Rafinăria Petromidia VIDEO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite