Virgil Popescu: Deocamdată nu avem probleme cu stocurile de carburanţi. Depinde cât timp va fi închisă Petromidia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat vineri, după explozia de la Petromidia că deocamdată nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi, dar acest lucru depinde de perioada în care va fi închisă rafinăria.

„Din datele pe care le avem în prezent, nu cred că vor fi probleme cu stocurile. Am discutat şi cu reprezentanţii OMV Petrom, care sunt în contact permanent cu cei de la Petromidia, şi nu întrevăd nici ei probleme. Aceasta este analiza de la momentul de faţă, dar efectele depind de pagubele care vor fi înregistrate la rafinăria Petromidia şi de cât timp va fi aceasta închisă", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, secretarul de stat în Ministerul Energiei George Niculescu se află la locul exploziei.

"Am cerut celor de la Rompetrol o notă de informare privind stocurile de carburanţi şi acum aşteptăm răspunsul. Din primele informaţii, depozitele nu au fost afectate de incendiu", a completat ministrul.

Incendiul care a izbucnit vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, s-a produs la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

"Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranţa angajaţilor noştri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat şi procesele tehnologice au fost oprite.

Din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noştri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Constanţa.

Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alaturi de familiile victimelor în acest moment tragic.

În acest moment, incendiul din cadrul instalaţiei HPM este izolat şi stabilizat, echipele interne şi externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp.

Va reamintim ca in cursul acestei zile, pe platforma Petromidia a avut loc un incident in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină (HPM).”

Vom revenim cu mai multe detalii, in cel mai scurt timp”, a transmis compania.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Rafinăria avea, la sfârşitul anului 2020, un număr de 1.119 angajaţi.

Citeşte şi:

Explozie puternică la Rafinăria Petromidia. Revizia generală a fost finalizată în luna mai VIDEO

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite