Campanie împotriva înstrăinării Cazinoului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Decebal Făgădău a primit scrisoarea prefectului în numele lui Radu Mazăre
Viceprimarul Decebal Făgădău a primit scrisoarea prefectului în numele lui Radu Mazăre

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, spune că a pornit o campanie de sensibilizare a primarului Radu Mazăre şi a consilierilor locali în ceea ce priveşte situaţia Cazinoului, emblemă a municipiului de mai bine de un secol.

El a trimis deja câte o scrisoare consilierilor locali constănţeni şi primarului prin care îi îndeamnă să mai reflecteze cu privire la înstrăinarea emblemei oraşului Constanţa.

„Stimate domnule primar, am aflat de intenţia dumneavoastră de a propune în şedinţa Consiliului Local de vineri, 8 iulie 2011, scoaterea la vânzare a Cazinoului din Constanţa. În acest context, vă trimit o insignă suflată cu aur reprezentând Cazinoul din Constanţa, pentru a vă determina ca, privind-o, să mai reflectaţi o dată asupra strălucirii pe care acest monument a avut-o odinioară şi pe care suntem datori să i-o redăm, astfel încât atât constănţenii, cât şi turiştii să poată beneficia de ceea ce această locaţie poate să ofere“, se arată în scrisoarea pe care prefectul Claudiu Palaz a înaintat-o primarului Radu Mazăre.

El a vrut să o înmâneze personal edilului, dar acesta nu a fost găsit la birou, motiv pentru care a lăsat-o viceprimarului Decebal Făgădău. Răspunsul viceprimarului cu privire la demersul prefectului a fost simplu şi la obiect: „Ministerul Culturii îşi poate exercita dreptul de preemţiune cu privire la Cazino“.
În cazul în care demersurile sale vor rămâne fără ecou, prefectul spune că are la dispoziţie 6 luni în care să atace hotărârea Consiliului Local Constanţa.

Mii de insigne

Insigne aurite cu imaginea Cazinoului din Constanţa au primit toţi angajaţii Primăriei Constanţa de la primul etaj al instituţiei, dar o vor primi şi alte mii de constănţeni, deoarece voluntari de la mai multe asociaţii non-profit le vor împărţi prin oraş. Împreună cu insignele, vor fi distribuite şi flyere cu imaginea Cazinoului Constanţa în trecut, iar pe verso o imagine a ruinei simbolului oraşului de la malul mării.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite