Call center pentru refugiații ucraineni adăpostiți în județul Constanța. Ce informații pot obține

0
Publicat:

Persoanele strămutate din Ucraina care locuiesc în județul Constanța au la dispoziție un call center dedicat de unde pot obține informații de interes pentru comunitate, informații verificate împreună cu alte instituții ale statului.

Call center pentru refugiații din ucraina FOTO: Centrul pentru Resurse Civice
Call center pentru refugiații din ucraina FOTO: Centrul pentru Resurse Civice

Call center-ul poate fi apelat la numărul cu tarif normal (+4) 0377 30 30 30. Program de funcționare: luni - vineri, între orele 09.00 - 17.00.

Apelurile telefonice sunt preluate de personal de specialitate, iar dialogul se poate purta în limbile română, ucraineană și engleză. Numărul poate fi utilizat și de românii din județul Constanța care doresc să își ofere ajutorul ori să semnaleze faptul că un cetățean sau o familie din Ucraina are nevoie de susținere.

Call center-ul furnizează informații de interes în comunitate, corecte și complete, verificate și cu celelalte organizații nonguvernamentale care activează în acest domeniu, precum accesul la servicii medicale, înscrierea copiilor la școală sau grădiniță, accesarea unui loc de muncă, drepturile și obligațiile legale ale cetățenilor ucraineni pe teritoriul României.

Serviciul este oferit de către Centrul pentru Resurse Civice (CRC), în parteneriat cu Fundația Terre des hommes România. Intervenția Terre des hommes România în sprijinul familiilor ucrainene este posibilă datorită contribuției financiare a Centrului de Criză și Sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, orașul Zurich, Fundația Z Zurich, Swiss Solidarity și UNHCR (Agenţia ONU pentru Refugiaţi).

Call center-ul reprezintă o componentă importantă a Centrului comunitar pentru asistență integrată Constanța pentru Ucraina – CT4UA, situat în bd. IC Brătianu nr. 5. Astfel, operatorii call-center-ului oferă și detalii referitoare la sprijinul oferit de Constanța pentru Ucraina: educație și dezvoltare personală, asistență individuală, consiliere psihologică, servicii de stare de bine, integrare culturală, suport pentru familie și copii.

De asemenea, prin call center pot fi preluate cazuri de persoane aflate în situații de risc și urgență sau de încălcări ale drepturilor mamelor și copiilor.

„Avem o echipă extraordinară de profesioniști care pot oferi informații corecte, acces la resurse, dar și suport empatic și competent, în situații dificile. Avem la bază o formulă colaborativă nouă pentru Constanța și ne propunem să răspundem nevoilor comunității împreună cu însăși comunitatea”, a declarat Andreea Alexandrov, coordonatoarea proiectului.

Fundația Terre des hommes România activează încă din 1992 în domenii prioritare precum: protecția și promovarea drepturilor copiilor prin întărirea sistemului de protecție, sprijinirea copiilor afectați de migrație și justiție juvenilă.

Centrul pentru Resurse Civice s-a înfiinţat în 2006 pentru a sprijini, promova şi dezvolta conştiinţa şi iniţiativa civică, în spiritul democraţiei participative, la nivel individual, comunitar şi regional. Din 2009 derulează programe pentru incluziunea socială a migranților și refugiaților

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite