Bulgaria a blocat intrarea dinspre România: turiştii sunt opriţi la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul în Bulgaria se desfăşoară cu mare dificultate, astfel încât autorităţile de la Sofia au decis să nu mai permită intrarea autovehiculelor pe teritoriul ţării până la îmbunătăţirea vremii.

UPDATE ora 12.30 Prefectul Constanţei Eugen Bola a declarat la videoconferinţa naţională cu premierul Victor Ponta că turiştii opriţi la frontiera cu Bulgaria sunt străini: ucraineni, ruşi şi bulgari. Aceştia au fost duşi la Mangalia pentru a aştepta redeschiderea graniţei.

Bola a precizat că este vorba despre 3 autocare şi 1 autoturism care au rămas blocate la Vama Veche.

„Deocamdată nu avem TIR-uri pentru blocarea frontierei, dar când vor sosi, le vom parca astfel încât să nu mai poată trece nicio maşină“, a precizat prefectul Constanţei.

Eugen Bola a menţionat că a fost închis şi Punctul de Trecere a Frontierei de la Negru Vodă, pe lângă cel de la Vama Veche.

Autorităţile bulgare au blocat joi, 20 decembrie, graniţa româno-bulgară de la Vama Veche. Poliţiştii de frontieră nu mai permit intrarea în Bulgaria, din cauza condiţiilor meteorologice extrem de nefavorabile.

Traficul în ţara vecină se desfăşoară cu mare dificultate, astfel încât bulgarii au decis să nu mai primească autovehicule pe teritoriul lor, până la îmbunătăţirea vremii.

Toate persoanele care voiau să treacă graniţa în Bulgaria au rămas blocate în vamă. Un autocar şi două autoturisme au fost oprite din drum, la graniţa de la Vama Veche.

Oficialii români au luat decizia de a îmbarca turiştii într-un autocar care a fost escortat de Poliţia de Frontieră la Primăria Mangalia, unde li se vor asigura temporar cazare şi hrană.

La graniţă au rămas doi şoferi de autocar.

„Oficial, Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Veche este deschis circulaţiei. Dar partea bulgară recomandă adăpostirea autovehiculelor în parcări, pentru a evita înzăpezirea“, a precizat comisar-şef Petrişor Irimia.

Centrul Infofratic al Poliţiei Române a anunţat în jurul orei 12.15, că graniţa Vama Veche a fost închisă.

Din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi poleiului, pe teritoriul Bulgariei este închis traficul pentru vehicule transport marfă până vineri, 21 decembrie, la ora 12.00.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) informează că zonele cu restricţii de circulaţie din Bulgaria sunt următoarele:
- în zonele Razgrad şi Shumen toate drumurile sunt închise pentru toate tipurile de autovehicule;
- în zonele Veliko Tarnovo, Gabrovo, Stara Zagora, Haskovo, Kardjali,  Yambol, Sliven, Targovishte, Dobrich, Silistra, Ruse, Varna şi Burgas s-a instituit restricţie de circulaţie pentru autovehiculele de peste 3.5t;
- în zonele Sliven şi Stara Zagora este interzisă circulaţia autovehiculelor de peste 3.5 tone pe toate drumurile de clasa I şi de clasa a II-a;
- în zonele Ruse, Targovishte, Dobrich, Silistra, Varna, Burgas, Sliven şi Stara Zagora, toate drumurile de clasa a III-a sunt închise pentru toate tipurile de autovehicule.

UNTRR atrage atenţia că lanţurile sunt obligatorii pentru toate vehiculele. Numărul de locuri de parcare este limitat în zona Giurgiu, aşa că este recomandat ca şoferii să parcheze înainte de a ajunge în zonă.

Zilnic prin frontiera Giurgiu-Ruse trec peste 1.000 autovehicule care transportă marfă. Numărul de locuri de parcare în zona de frontieră este limitat sub 100 locuri. Lista parcărilor poate fi consultată pe site-ul UNTRR.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite