Bubuituri puternice în vestul Constanţei, în ziua „invaziei Ucrainei“. Forţele NATO îşi fac auzită prezenţa în zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa Inquam Photos / Octav Ganea

Constanţa simte deja atmosfera tensionată de la graniţa de est, unde există din partea Rusiei ameninţarea invadării Ucrainei. NATO a trimis deja trupe în judeţul Constanţa, la baza de la Mihail Kogălniceanu, iar americanii şi românii fac exerciţii sonore în zonă.

Zona de vest a municipiului Constanţa a fost alertată miercuri dimineaţa, 16 februarie, în jurul orei 10.00, de bubuituri puternice care s-au auzit în oraş şi în împrejurimi, spre Valu lui Traian - Murfatlar. În ziua vehiculată ca start al invaziei Ucrainei, zgomotele au stârnit îngrijorare. 

Surse autorizate au dezvăluit pentru „Adevărul“ cauza bubuiturilor repetate: exerciţii desfăşurate în unitatea militară de la Murfatlar. 

Trupele americane au sosit deja, în număr mare, în baza de la Mihail Kogălniceanu, în ziua de vineri, 11 februarie 2022.

Antrenamentele militare aeriene nu au lipsit niciodată din atmosfera Constanţei şi a zonelor limitrofe - mai ales în poligoanele de la Corbu, dar şi la Babadag (Tulcea), însă în ultimul timp s-au intensificat semnificativ. 

Sunt zile când cerul Constanţei seamănă a teatru de operaţiuni, şi zi, şi noapte, iar vineri, când la Kogălniceanu au fost preşedintele Klaus Iohannis şi secretarul general NATO Jen Stoltenberg, zona a fost împânzită de forţe militare. 

Lumea urmăreşte cu sufletul la gură evoluţia din Ucrainei, ţară ameninţată serios de invazia rusească. Iar România, statul aflat la limita de est a NATO, este prima vizată în caz de război. 

Vă mai recomandăm: 

Preşedintele Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, la Baza Mihail Kogălniceanu. Ce declaraţii au făcut cei doi oficiali VIDEO 

Şeful NATO, la Baza Kogălniceanu: Există riscul unei invazii la scară mare, dar şi al altor acţiuni agresive, cum e răsturnarea guvernului de la Kiev

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite