Şeful NATO, la Baza Kogălniceanu: Există riscul unei invazii la scară mare, dar şi al altor acţiuni agresive, cum e răsturnarea guvernului de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, alături de Klaus Iohannis, la Baza Kogălniceanu Foto Călin Gavrilaş
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, alături de Klaus Iohannis, la Baza Kogălniceanu Foto Călin Gavrilaş

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că Ucraina se confruntă cu riscul unei invazii la scară mare, însă nu sunt excluse acţiuni „agresive” cum ar fi încercarea răsturnării guvernului de la Koev sau atacuri cibernetice.

„E un risc real, vedem că continuă masarea trupelor ruse. E riscul unui conflict armat în Europa. Nu avem nicio certitudine legată de ceea ce se va întâmpla. De aceea facem apel la Rusia să dezescaladeze. Există riscul unei invazii la scară mare, dar şi al altor acţiuni agresive: răsturnarea guvernului de la Kiev sau atacuri cibernetice„, a fost avertismentul secretarului general al NATO. 

De asemenea, Jens Stoltenberg a punctat faptul că Rusia deja pregăteşte terenul pentru asemenea acţiuni. „Ştim că mulţi ofiţeri ai serviciilor secrete ruse acţionează în Rusia. Ştim că Rusia a mai acţionat în forţă împotriva vecinilor săi. De aceea suntem vigilenţi şi pregătiţi. De aceea, prezenţa trupelor NATO în România e atât de importantă, pentru că trimite un mesaj atât de puternic despre unitatea alianţei şi cu angajamentul SUA faţă de securitatea europeană„, a completat numărul 1 din Alianţă.

Nu în ultimul rând, Jens Stoltenberg a subliniat că săptămâna viitoare miniştrii NATO vor discuta despre consolidarea prezenţei în estul NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite