Braconieri turci prinşi cu focuri de armă, pe Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescadorul turcesc a fost adus la Sulina. FOTO Garda de Coastă Constanţa
Pescadorul turcesc a fost adus la Sulina. FOTO Garda de Coastă Constanţa

Şapte braconieri turci au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal în Marea Neagra. Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de avertisment pentru a-i convinge pe marinari să se predea.

Incidentul a avut loc în seara zilei de joi. Vasul de pescuit sub pavilion turcesc a fost observat pe aparatele radar la 47 mile marine de localitatea Sfântul Gheorghe.

O navă a poliţiei de frontieră a plecat imediat către locul indicat şi a reuşit să-i surprindă pe braconieri în timp ce pescuiau. 

Vasul turcesc a fost imediat somat şi pentru că braconierii au încercat să fugă au fost trase şapte focuri de avertisment.

Nu au existat victime omeneşti sau pagube materiale pentru că marinarii turci au înţeles că nu au şanse de scăpare şi s-au predat câteva minute mai târziu. La bordul vasului au fost găsiţi şapte marinari de origine turcă şi sute de plase de pescuit tip monofilament. 

Marinarii nu au putut prezenta niciun fel de acte aşa că au fost escortaţi până la Sulina. Bărbaţii sunt cercetaţi penal acum pentru braconaj.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite