Bilanţul furtunii din Constanţa: case inundate, acoperişuri smulse de vânt, autoturisme avariate, copaci smulşi din rădăcini

0
0
Locuinţă inundată FOTO ISU Dobrogea
Locuinţă inundată FOTO ISU Dobrogea

Peste 60 de pompieri militari acţionează de sâmbătă după-amiază înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

În urma ploilor abundente şi a vântului puternic de seara trecuta, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judetului Constanţa au acţionat pentru :evacuarea apei din 6 locuinţe si 6 curţi, care au fost inundate.

De asemenea, salvatorii au acţionat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a 33 de copaci căzuţi pe carosabil, a unor elemente de construcţie de la acoperişul unui operator economic şi 1 schelă care au avariat 7 autoturisme şi acoperişul unei case.

Datorită măsurilor preventive întreprinse de cetăţeni, a acţiunilor imediate ale pompierilor şi autorităţilor publice locale, din fericire, evenimentele nu s-au soldat cu victime.

Sâmbătă, 3 august, Constanţa a intrat sub avetizare de Cod Portocaliu la ora 18.35, avertizare valabilă până la ora 19.30. În acest interval vântul a bătut la rafală cu peste 80 de kilometri pe oră.

Doar că, autorităţile au transmis mesajul de avertizare către populaţie după o jumătate de oră de la intrarea sub Codul Portocaliu.

Mai mult, pe anumite reţele de telefonie mobilă, RO-ALERT a transmis, tot cu aceeaşi întârziere, avertizare de Cod Roşu.

„Judeţul Constanţa este sub avertizare nowcasting de vreme severă de cod portocaliu. Mesajul pentru cod roşu a fost o greşeală pentru care ne cerem scuze. Se vor lua măsuri”, a transmis ISU Dobrogea.

pasaj tomis inundat
Vijelie în minicipiul Constanta

      

Vijelie în municipiul Constanţa
Vijelie în minicipiul Constanta
Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite