Bilanț: 15 oameni au murit înecați pe litoral în sezonul estival 2022

0
Publicat:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a prezentat bilanțul misiunilor desfășurate pe litoralul românesc în sezonul estival 2022. Peste 250 de pompieri militari au vegheat la siguranța turiștilor.

Echipajele ISU Dobrogea pe litoral FOTO: ISU Dobrogea
Echipajele ISU Dobrogea pe litoral FOTO: ISU Dobrogea

În cele două luni de vară (iulie și august), 2.471 de oameni aflați în dificultate au fost asistați medical (728 la corturile amplasate pe plajă, 1.740 de echipajele care au încadrat ambulanțele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor și alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere).

Cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din stațiunea Costinești – 474, dintre care 201 au fost transportate la spital, urmată de Eforie Nord – 452, dintre care 210 au fost transportate la spital, Vama Veche – 371, dintre care 172 transportate la spital. 

Și în Saturn, ISU a acordat asistență medicală pentru 343 de persoane, dintre care 224 transportate la spital, Mamaia – 321 , dintre care 217 transportate la spital, Năvodari - 292, dintre care 146 transportate la spital, Techirghiol – 189 persoane asistate medical, 100 dintre acestea fiind, ulterior, transportate la spital și Corbu – 27, dintre care nouă persoane au necesitat transportul la spital.

„Salvatorii care au  încadrat șenilatele existente pe litoral au desfășurat 86 misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești”, transmite ISU Dobrogea.

Salvatori ISU cu șenilata FOTO: ISU Dobrogea
Salvatori ISU cu șenilata FOTO: ISU Dobrogea

Pompierii militari au salvat din mediul acvatic 11 persoane. Din păcate, 20 de persoane și-au pierdut viața, 15 dintre acestea în Marea Neagră, iar cinci în Dunăre sau lacuri.

Pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, în data de 30 iunie au fost operaționalizate 25 puncte de lucru temporare în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Valea Dacilor, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Vama Veche.

De asemenea, au fost activate opt puncte de prim ajutor pe litoral, în localitățile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche. Acestea au fost dotate cu corturi, ambulanțe și șenilate.

Au fost constituite și șase puncte de salvare acvatică: în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite