Bărbat găsit înecat în zona plajei Modern din Constanța. La Costinești, un tânăr a fost salvat

0
Publicat:

Un echipaj SMURD a sosit la fața locului, dar medicii au declarat decesul victimei. Conform ISU Dobrogea, în acest sezon estival 16 persoane au murit înecate în Marea Negră. 

Persoană înecată pe litoral - ARHIVA foto Adevărul
Persoană înecată pe litoral - ARHIVA foto Adevărul

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost solicitați să intervină în seara zilei de marți, 6 septembrie, în cazul unui cadavru care plutea în Marea Neagră, în zona plajei Modern din municipiul Constanța.

O atuospecială ISU și un echipaj SMURD s-au deplasat la fața locului. „La sosirea echipajelor, persoana a fost găsită la mal. A fost declarată decedată de echipajul SMURD. Este vorba despre un bărbat de peste 70 de ani”, transmite ISU Dobrogea.

Tot în seara zilei de 6 septembrie, un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Costinești în cazul unui tânăr (19 ani) scos din mare. 

La sosirea medicilor, victima era conștientă și a refuzat să fie transportată la spital. 

Peste 2.000 de persoane asistate medical pe litoral

În cele două luni de vară (iulie și august), 2.471 de oameni aflați în dificultate au fost asistați medical de ISU (728 la corturile amplasate pe plajă, 1.740 de echipajele care au încadrat ambulanțele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor și alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere).

Cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din stațiunea Costinești – 474, dintre care 201 au fost transportate la spital, urmată de Eforie Nord – 452, dintre care 210 au fost transportate la spital, Vama Veche – 371, dintre care 172 transportate la spital. 

Și în Saturn, ISU a acordat asistență medicală pentru 343 de persoane, dintre care 224 transportate la spital, Mamaia – 321 , dintre care 217 transportate la spital, Năvodari - 292, dintre care 146 transportate la spital, Techirghiol – 189 persoane asistate medical, 100 dintre acestea fiind, ulterior, transportate la spital și Corbu – 27, dintre care nouă persoane au necesitat transportul la spital.

Pompierii militari au salvat din mediul acvatic 11 persoane. Din păcate, 21 de persoane și-au pierdut viața, 16 dintre acestea în Marea Neagră, iar cinci - în Dunăre sau lacuri.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite