Averea nejustificată a senatorului Alexandru Mazăre, expusă de Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a constatat o diferenţă nejustificată în averea senatorului Alexandru Mazăre, fratele primarului demisionar al Constanţei Radu Mazăre.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de aproximativ 210.775 euro, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de către senatorul constănţean Alexandru Mazăre. Diferenţa identificată de către inspectorii de integritate a rezultat din constituirea unor depozite bancare în cuantum de 160.775 euro la o unitate bancară de pe teritoriul Statului Israel, precum şi din achiziţionarea unui imobil pentru care a fost achitat preţul de 50.000 euro.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, pentru a demara o acţiune de control „cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MAZĂRE ALEXANDRU, în perioada exercitării mandatului de senator“.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“, se arată în comunicatul ANI remis joi, 18 februarie.

Deocamdată, Alexandru Mazăre nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Alexandru Mazăre este în Parlament din 2004, când a ajuns deputat pe listele PSD, apoi a devenit senator PSD de Constanţa. El este urmărit penal de DNA din aprilie 2014 în dosarul fratelui său, fostul primar Radu Mazăre, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. Senatorul este acuzat că a tăinuit existenţa unui cont personal din Israel, în care fuseseră viraţi 80.000 euro un cadou pentru primar, ca firma lui Elan Schwartzenberg să câştige licitaţia organizată de RAEDPP Constanţa pentru construirea de locuinţe modulare în cadrul Campusului social Henri Coandă. În februarie 2015, el s-a retras din PSD, anunţând că se alătură partidului lui Mircea Geoană, Partidul Social Românesc.

Pe aceeaşi temă:

Constanţa, judeţ-campion la capitolul corupţie. Care sunt parlamentarii cercetaţi de DNA

Fratele lui Mazăre şi-a dat demisia din PSD. Senatorul Alexandru Mazăre se alătură partidului lui Mircea Geoană

UPDATE Senatorul Alexandru Mazăre s-a întors în ţară şi a fost informat oficial că este cercetat pentru fapte de corupţie



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite