Astăzi este Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului de Sân. Muzeul de Arheologie Constanţa va fi iluminat în roz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de Arheologie, iluminat în roz
Muzeul de Arheologie, iluminat în roz

De Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului de Sân, instituţia de cultură va fi învăluită în culoarea optimismului, ca simbol al luptei împotriva nemiloasei boli. Este momentul în care femeile diagnosticate cu cancer mamar se întâlnesc, îşi spun povestea, discută despre prevenirea şi tratarea acestei boli, caută resurse să lupte.

Muzeul de Arheologie şi Istorie va fi iluminat în roz diseară, după ora 18.30, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului de Sân.

Corina Alexandru, preşedintele Fundaţiei Oncologic Rom, cea care organizează acţiunea, va veni la întâlnire rasă pe cap, în semn de solidaritate cu femeile recent diagnosticate, care trebuie să facă şedinţe de chimioterapie. „În fiecare an procedez aşa. Vreau să le arăt că se poate trăi şi fără păr şi că sunt alături de ele“, a declarat Corina Alexandru. Ea a fost diagnosticată acum mai bine de 10 ani cu cancer ganglionar, însă a învins boala.

Statistici îngrijorătoare


În prezent, în judeţul Constanţa sunt diagnosticate cu cancer mamar 551 de femei. Numai în primul trimestru al acestui an 59 de femei au aflat că au cumplita boală. „Doar 16 dintre aceste cazuri sunt în stadii curabile. Din păcate, din ce în ce mai multe femei ajung la medic prea târziu, în stadii finale ale bolii“, a declarat Nicoleta Buta, de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa.

Numărul femeilor diagnosticate târziu creşte şi din cauza faptului că în ultimii ani Ministerul Sănătăţii nu a mai derulat programe gratuite de depistare a cancerului mamar.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite