Aplicaţie inedită la Tuzla. Pompierii, medicii de la Ambulanţă şi piloţii civili participă la simularea unui accident aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exerciţiul "Tuzla Iunie 2013" are loc vineri, 28 iunie. Forţele implicate vor să testeze planul de Urgenţă al Aeroportului Tuzla.

Simularea îi va avea ca pioni principali pe doi piloţi şi patru pasageri care vor cădea victimele unui accident aerian. Elicopterul este programat să decoleze la ora 9:40 de la Aeroportul Tuzla. La revenirea pe pista are loc aşa-zisa tragedie care pune în mişcare toate forţele.

Purtătorul de cuvînt al Aeroportului Tuzla, Cristina Mitchievici spune că aeronava în dificultate va fi un Elicopter de tip AS 35. Atunci când se dă alarma, o autospeciala de stins incendii şi o salvare de la Unitatea Militară 02040 vor interveni primele. 

Angajaţii Aeroportului vor cere apoi ajutorul a două maşini de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi o autospecială de la Serviciul de Ambulanţă Constanţa. 

Exerciţiul este unul util în special pentru angajaţii Aeroportului. Se  va verifica modul în care reacţionează în caz de urgenţă, dar şi comunicarea cu salvatorii sau timpul de răspuns al acestora într-o misiune de evacuare. 

Vă mai recomandăm:

„Pentru fiii noştri morţi la Tuzla de ce nu s-a decretat doliu naţional?“

FOTO Iulie 2013, 3 ani de la catastrofa aviatică de la Tuzla

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite