Andrei, copilul de 15 ani suspect în cazul incendiului de la Constanţa, a fost arestat la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video incendiu Constanţa
Captură video incendiu Constanţa

Deşi anchetatorii au solicitat ca băiatul de 15 ani să fie arestat preventiv, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

Chiar în ziua în care un incendiu a distrus 35 de apartamente ale unui imobil situat în municipiul Constanţa, poliţiştii şi procurorii au reuşit să-i identifice pe doi copii, de 13 şi 15 ani, bănuiţi că au fost cei care au provocat dezastrul. 

Reţinut iniţial de către anchetatori, Andrei, copilul de 15 ani, a fost dus în seara zilei de vineri, 17 decembrie, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a acestuia, însă instanţa a decis arestarea la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura poate fi contestată în 48 de ore.

IPJ Constanţa transmitea joi, 16 decembrie, ziua în care a izbucnit incendiul, că, în urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti, doi minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri.

„În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis IPJ Constanţa.

Complexul de locuinţe afectat de incendiu cuprindea cinci scări de bloc, cu aproximativ 150 de apartamente situate pe cele şase etaje. 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii. Majoritatea persoanelor au fost evacuate de salvatori cu ajutorul autoscărilor, mulţi locatari fiind adăpostiţi pe terasa blocului. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Câteva familii sinistrate în incendiul devastator de la Constanţa s-au mutat în locuinţele oferite de Primărie. Copiii care au dat foc aruncă vina unul pe altul

Călin Hanţiu, maestrul baletului din Constanţa, a murit. A fost prim-solistul faimoasei trupe a lui Oleg Danovski în perioada de glorie

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite