Ancheta carnagiului de la Saligny, la final. Patru oameni au murit din cauza unei anvelope

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR-aul s-a răsturnat peste microbuz
TIR-aul s-a răsturnat peste microbuz

Şoferul unui TIR şi patronul său vor răspunde în faţa instanţei, acuzaţi că nu au asigurat anvelope corespunzătoare pentru un camion cu piatră care s-a răsturnat peste un microbuz. Patru oameni au murit în 2009 striviţi şi sufocaţi sub 20 de tone de pietriş

Tragedia s-a produs acum doi ani, la 24 aprilie, pe DN 22 C, Constanţa – Cernavodă, în apropiere de localitatea Saligny.  Marian Crăciun (37 de de ani), din comuna Castelu, conducea un TIR cu semiremorcă (B 55 HUK), încărcat cu 20 de tone de pietriş dinspre Cernavodă spre Medgidia. El a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens în coliziune laterală cu o Dacie şi, ulterior, s-a răsturnat peste un microbuz care circula în spatele Daciei. Patru oameni şi-au găsit sfârşitul în carnagiul de la Saligny.

Şoferul microbuzului, Constantin Bălan (45 de ani), şi pasagerii Marian Ionescu (21 de ani), Sevghin Curtseit (44 de ani), din Medgidia, şi Cătălina Avram (33 de ani), din Constanţa, au murit pe loc. Anchetatorii au arătat că victimele din microbuz nu au avut nicio şansă: chiar dacă nu ar fi fost striviţi ar fi murit sufocaţi sub tonele de pietriş.

Cauciucul uzat, cauza accidentului

Experţii au fost fermi în concluzii: accidentul s-a produs din cauză că anvelopa din stânga - faţă e explodat. Cauciucul, spun experţii, era uzat.
Procurorii au imputat neglijenţa şoferului Marian Crăciun (37 de de ani), dar şi a patronului său Neluş Bucur, administratorul firmei SC Adynelius SRL, pe care i-au ieri trimis în judecată pentru ucidere din culpă, urmând ca Tribunalul Constanţa să stabilească primul termen de judecată. Anchetatorii au arătat că dacă şoferul ar fi circulat cu o viteză mai mică de 80 de kilometri la oră sau ar fi investit în schimbarea cauciucurilor, accidentul nu s-ar mai fi produs.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite