Amenzi la depozitele de deşeuri din Portul Constanţa şi Costineşti. De unde provine mirosul pestilenţial din  Constanţa

0
0
Depozit deşeuri Constanţa FOTO Garda de Mediu
Depozit deşeuri Constanţa FOTO Garda de Mediu

Controalele făcute de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa la depozitele de deşeuri din Costineşti şi din Portul Constanţa s-au finalizat cu patru sancţiuni în valoare de 155.000 lei pentru operatorul celor două depozite de deşeuri municipale.

Garda de Mediu Constanţa a făcut verificări la depozitele de deşeuri din Costineşti şi din Portul Constanţa. 

“Urmare a controlului planificat realizat la depozitul din Portul Constanţa, operatorul a fost sancţionat pentru că nu a luat măsuri de automonitorizare tehnologică în scopul evitării evacuărilor necontrolate de levigat din celula de depozitare şi nu a respectat condiţia din autorizaţia integrată de mediu referitoare la întocmirea planului privind situaţia existentă a depozitului”, a transmis Garda de Mediu Constanţa.

În ultimele zile, au fost primite mai multe sesizări legate de mirosul pestilenţial din cartierul Poarta 6 Constanţa. “Începând cu data de 28 martie s-au primit mai multe sesizări cu privire la mirosul pestilenţial resimţit de locuitori din cartierul Poarta 6 Constanţa. Urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că depozitul de deşeuri din Portul Constanţa este sursa mirosului dezagreabil de disconfort olfactiv. Operatorul a demarat lucrări premergătoare închiderii depozitului de deşeuri, realizând lucrări de nivelare/compactare a deşeurilor şi aplicare a unui strat de impermeabilizare pe corpul depozitului. Menţionăm că începând cu data de 11 februarie 2022 a fost sistată depozitarea deşeurilor, întrucât a fost atinsă capacitatea de depozitare autorizată”, au explicat reprezentanţii Gărzii de Mediu. 

image

Aceasta a precizat că a cerut Agenţiei pentru Protecţia Mediului să facă analize pentru a vedea dacă sunt modificări ale parametrilor privind calitatea aerului înconjurător. 

“Pentru soluţionarea în cel mai scurt timp a problemei mirosului degajat de pe amplasament se comunică permanent cu conducerea societăţii responsabile, fiind transmise informări cu privire la stadiul lucrărilor şi măsurile luate pentru limitarea disconfortului olfactiv în zona rezidenţială. Totodată, s-a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului să efectueze analize specifice şi să comunice dacă sunt modificări ale parametrilor privind calitatea aerului înconjurător”, a mai afirmat Garda de Mediu Constanţa. 

Astfel, în urma controalelor au fost date amenzi patru amenzi în valoare totală de 155.000 de lei pentru operatorul celor două depozite de deşeuri.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Gunoaiele din Germania continuă să sosească în România. 500 de tone de deşeuri, descoperite în Portul Agigea

Trei sute de tone de deşeuri, importate din Germania, descoperite în Portul Agigea

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite