Trei sute de tone de deşeuri, importate din Germania, descoperite în Portul Agigea

0
0
Deşeuri importate din Germania foto: Poliţia de Frontieră
Deşeuri importate din Germania foto: Poliţia de Frontieră

Deşeurile erau încărcate în 15 containere care au sosit din Germania în Portul Agigea. Ele trebuiau să ajungă la o firmă din judeţul Prahova.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai  Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi a unui reprezentant al Agenţiei FRONTEX, au efectuat controlul fizic asupra a altor 15 containere aflate în Portul Constanţa Sud Agigea, încărcate cu deşeuri din Germania.

„În data de 10.05.2021, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, şi a unui reprezentant al Agenţiei FRONTEX, au identificat alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeaşi firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activităţi de import în România”, transmite Poliţia de Frontieră.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

A fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale şi regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Citeşte şi:

Comisar OPC, incompatibil. A candidat la alegerile locale în timp ce controla consumatorii

Păcatele Înalt Prea Misoginului Teodosie, un arhiepiscop cu convingeri de Evul Mediu

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite