Alegeri prezidenţiale 2014. Un bătrân din Ţepeş Vodă a venit la vot într-un cărucior de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lecţia civică predată de un bătrân infirm FOTO M.I.
Lecţia civică predată de un bătrân infirm FOTO M.I.

Un bătrân din satul Ţepeş Vodă, care aparţine de comuna Siliştea, a venit la vot într-un cărucior de lemn, acţionat cu pedalele de la nivelul mâinilor.

Adam Amarinei, de 71 de ani, din Ţepeş Vodă, a venit să voteze a primele ore ale dimineţii, aşa cum o face din 1990. Într-un cărucior de lemn, bătrânul infirm de ambele picioare a venit să-ş facă datoria de cetăţean.

„Nu am lipsit niciodată de la vot. Uitaţi, am aici buletinul cu toate ştampilele pe el“, ne spune bătrânul. Cu mâna stângă, pe care abia şi-o mai mişcă, scoate din buzunarul hainei un buletin tip vechi şi ne arată mândru că nu a ratat nicio alegere. 
 

De 21 de ani se confruntă cu o boală perfidă: artrita, care l-a lăsat fără ambele membre inferioare. „Am o pensie mica, de 290 de lei, bani care abia îmi ajung de medicamente“, spune bătrânul. Are noroc cu faptul că pe lângă casă are o mică grădină, în care pune de toate: porumb, roşii, cartofi. „Muncesc în grădină mai bine ca ăia sănătoşi“, râde nea Adam. 
 

Este de fel din Moldova, de prin partea Vasluiului. A plecat de pe meleagurile moldoveneşti în urmă cu 60 de ani. Spune că i-a fost mai bine în Dobrogea. Aici se simte acasă. Aici şi-a crescut copiii şi tot aici nepoţii. Acum, toţi sunt pe la casele lor, pe la oraş, dar pe toţi îi ajută cum poate. 
 

A venit la vot pentru un viitor mai bun. Tot pentru binele României a votat la Ţepeş Vodă şi Aglaia Nichifor, de 81 de ani. Susţinută de o mână de fiică şi de cealaltă de o nepoată, bătrâna a ţinut morţiş să meargă pe propriile picioare la vot. „I-am spus că facem cerere să aducă urna mobilă acasă, dar nu a fost de acord. A vrut să vină ea la secţia de votare“, ne mărturiseşte fiica ei. 

image


Adam Amariei FOTO Mariana Iancu
 

image


Aglaia Nichifor FOTO Mariana Iancu
 

Vă mai recomandăm

VIDEO Alegeri prezidenţiale 2014. Reclamaţii depuse la BEJ: clipuri electorale, difuzate în ziua votului la Năvodari

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi. Constanţa intră în top 3, cu o prezenţă la vot de 30,91% la ora 13

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite