Mină marină descoperită pe plaja din Sfântu Gheorghe. Echipe ale Forţelor Navale Române intervin pentru neutralizarea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mina marina a fost descoperită de polițiștii de frontieră, care au anunțat Forțele Navale Române. Viceamiralul Mihai Panait a cerut ca intervenţia să fie executată de către o echipă specializată în distrugerea dispozitivelor explozive.

Mina marină va fi neutralizată de o echipă a Forțelor Navale Române FOTO arhivă Adevărul
Mina marină va fi neutralizată de o echipă a Forțelor Navale Române FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit joi, 26 ianuarie, pe plaja din zona localităţii Sfântu Gheorghe o mină marină, fiind declanşate procedurile specifice în astfel de cazuri.

„În data de 26.01.2023, o echipă de scafandri, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defăşurate în zona localităţii Sfântu Gheorghe, au observat un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localităţii Sfântu Gheorghe”, informează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Aceştia au procedat la monitorizarea cu atenţie a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul că este o mină marină, aflată în derivă uşoară, la ţărm.

Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au instituit o zonă de siguranţă şi asigură securitatea perimetrală, fiind informate autorităţile naţionale cu atribuţii în domeniu, activitatea fiind în desfăşurare, mai menţionează sursa citată.

Au fost anunțați imediat reprezentanții Forțelor Navale Române, care au trimis în zone o echipă specializată în neutralizarea minelor marine.

„Militarii din Forţele Navale Române execută, joi, 26 ianuarie, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eşuat pe plaja din Sfântu Gheorghe. Mina a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni de supraveghere a ţărmului din Delta Dunării”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Conform procedurilor operaţionale, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat ca intervenţia să fie executată de către echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozive, care se află în serviciul de luptă permanent la Divizionul 175 Nave Scafandri, împreună cu echipa EOD din serviciul de luptă permanent de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

Misiunea se află în curs de desfăşurare, militarii EOD plecând din garnizoanele Constanţa, respectiv Babadag, spre locul indicat de poliţiştii de frontieră.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite