Actorul sârb Darko Perić, din La Casa de Papel, prezent la Constanța: „Consider România a doua mea țară”

0
Publicat:

Actorul sârb Darko Perić, celebru pentru rolul Helsinki din serialul La Casa de Papel, participă în Constanța la proiecția scurtmetrajul „Patria”, în care îl interpretează pe interlopul Ioan Clămparu.

Darko Perić, actorul din La Casa de Papel FOTO: Călin Gavrilaș
Darko Perić, actorul din La Casa de Papel FOTO: Călin Gavrilaș

Darko Perić a susținut sâmbătă, 10 septembrie, și o conferință de presă în care a vorbit despre legăturile sale cu România, experiența care i-a marcat cariera – serialul La Casa de Papel, dar și despre planurile sale de viitor.

Darko Perić a stat mulți ani în România unde a studiat medicina veterinară la București și Timișoara. Soția sa este româncă, din Satu Mare, iar acum locuiesc de ceva vreme în Spania.

Am o legătură cu Romania. Cei mai frumoși ani i-am trăit aici. Consider  România a doua mea țară, după cea natală. Spania, în care locuiesc acum, este a treia țară”, spune actorul.

Darco Perick în rolul Helsinki FOTO: Netflix
Darco Perick în rolul Helsinki FOTO: Netflix

A renunțat la medicina veterinară pentru că a iubit mai mult arta. În România a cunoscut mulți tineri actori sau studenți la Teatru, iar asta a făcut cu mult mai ușoară apropierea sa de lumea filmului.

„Prin anii 90, fiind Iugoslavia în război, creșteam cu filmele americane. Îmi amintesc că ne arătau în filme ca pe niște sălbatici, ca pe niște oameni răi. Așa am descoperit filmele europene, așa l-am descoperit pe Pedro Almodovar și filmele spaniole. Nu visam ca într-o zi o sa-l cunosc pe Javier Bardem”, povestește Darko Perić.

Darko Perić pentru prima dată la Constanța FOTO: Călin Gavrilaș
Darko Perić pentru prima dată la Constanța FOTO: Călin Gavrilaș

După mutarea sa în Spania, a fost descoperit pe stradă de un agent de film. A ieșit în evidență datărită fizicului său, mai ales fața era interesantă pentru cei din industria filmului. Așa a început să joace în reclame sau în episoade din diferite seriale. Rolurile sale erau mai mult de băiat rău.

„Îmi plăcea actoria, dar veneam din est unde nu ești actor dacă nu ai academie și educație în acest sistem. Așa că m-am înscris la o școală de interpretare din Barcelona. Făceam roluri mici. După un film realizat în Madrid am început să fac roluri mai mari și au început să vină rolurile unul după altul”, spune actorul.

După patru ani și jumătate în care a filmat pentru La Casa de Papel, Darko Perić explică faptul că a ajuns în momentul în care poate să-și aleagă el proiectele de viitor. Și le alege pe cele pe care le simte valoroase.

„Dacă voi veni în Serbia sau în România să joc, nu voi veni pentru bani sau să fac un rol lejer. Voi veni pentru un proiect major. Nu se știe niciodată când o să apară oportunitatea”, spune actorul.

Rolul interlopului Ioan Clămparu

În seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 20.30, în Piața Ovidiu din Constanța publicul îl va putea urmări pe Darko Perić într-un scurt metraj „Patria” (regia Alejandro Lobo) în care interpretează rolul celebrului proxenet român Clămparu.

„A fost un proiect curios deoarece nici regizorul nu are o educație clasică de regie film. Lucrează la primărie. A fost fascinat de știrea cu „cap de porc”, cum i se spunea lui Clămparu. Asta era după primul sezon din La Casa de Papel. A fost un scurt metraj amator”, explică actorul sârb.

Proiecția face parte din prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival care se desfășoară în aceste zile la Constanța.

În ceea ce privește personajul Helsinki, actorul spune că nu are nicio problemă să interpreteze astfel de roluri. „Am făcut și alte roluri în afara de băieți răi. Helsinki a schimbat ceva. Înainte de acest rol făceam numai roluri de mafioți și băieți răi. Sunt mare fan al comediei de calitate. As vrea sa joc comedie”, adaugă Darko Perić.

El se declară admirator al filmului „Operațiunea monstru”, iar pe Mircea Albulescu îl compară cu Franco Nero. „Îmi place foarte mult să mă uit la filmele românești și să ascult muzică românească”, conchide Darko Perić.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite