A murit părintele Arsenie Papacioc, „Patriarhul oamenilor simpli“. Vezi FOTOGALERIE şi VIDEO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele a încetat din viaţă la vârsta de 97 de ani, astăzi, în jurul orei 12.00. El şi-a trăit ultimii ani din viaţă la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol. Supranumit Patriarhul Dobrogei, bătrânul părinte a fost duhovnicul Corinei Chiriac, al Mitropolitului Ardealului Bartolomeu Anania, decedat în luna februarie, al Elenei Frâncu, şefa Direcţiei de Sport Constanţa.

De la începutul anului, părintele a fost de mai multe ori internat în Spitalul Judeţean Contanţa. În luna februarie, el a fost internat cu probleme urologie, apoi cardiologice. Cu toate că starea sa de sănătate a fost precară, acesta a primit până în ultimul moment credincioşi pentru a le da binecuvântarea sa.

Arsenie Papacioc s-a născut la 15 august 1913, în comuna Perieţi, Ialomiţa. În anul 1949 a primit tunderea în monarhism la Mănăstirea Antim din Bucureşti. În 1980 a venit la mănăstirea din Techirghiol, unde a rămas până în ultima clipă de viaţă.


image

La Techirghiol a locuit într-o chilie situată chiar la intrarea în mănăstire, fiind îngrijit de măicuţa Maria. În camea sa, mobilată modest, Arsenie Papacioc era înconjurat de cărţi bisericeşti şi de credincioşi. Îi primea pe fiecare în parte şi le oferea binecuvântarea sa.

La începutul anului, reporterii Adevărul Constanţa au stat de vorbă cu părintele. Vorbea încet, răspundea greoi, însă puţine cuvinte erau pline de înţelepciune şi tâlc. „Sunt de aproape 40 de ani aici, la Mănăstirea din Techirghiol. La mine vin oameni din toată Europa, dar nu mai pot. Sunt însă continuu prezent. Primesc şi scrisori, dar nu mai pot să răspund la toată lumera. Sunt în picioare, dar fără picioare“, spunea atunci părintele.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite