A fost găsită pluta de salvare a navei Volgo Balt 179, care plutea în derivă. Continuă misiunea de căutare pe Marea Neagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fregata Regina Maria în misiunea de căutare a persoanelor dispărute FOTO  Forţele Navale
Fregata Regina Maria în misiunea de căutare a persoanelor dispărute FOTO  Forţele Navale

Vineri, 12 martie, în jurul orei 09.00, Fregata „Regina Maria”  a descoperit o plută de salvare în derivă, ce aparţinea probabil navei care s-a scufundat în Marea Neagră.

Fregata „Regina Maria” continuă, vineri, 12 martie, desfăşurarea misiunea de căutare a persoanelor dispărute în Marea Neagră, ca urmare a scufundării navei „Volgo Balt 179”, în cursul zilei de 11 martie, la distanţa de aproximativ 70 mile marine travers Constanţa.

Raionul de căutare a fost extins, pe parcursul nopţii de 11 spre 12 martie, din cauza condiţiilor hidro-meteorologice din zonă. 

În conformitate cu planurile de căutare emise de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC), cercetarea continuă cu elicopterul Puma Naval 141 de la bordul fregatei, care survolează raionul maritim, cu nava „Artemis” a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi cu nava Gărzii de Coastă MAI 0201. Cele trei nave româneşti şi elicopterul Puma Naval acţionează în comun, investighând şi alte plute de salvare identificate în raion. Spre locul producerii catastrofei, se îndreaptă şi două nave de căutare-salvare ucrainene.

Elicopter Puma Naval este dotat cu echipamente speciale de salvare şi supravieţuire (troliu electric, targă şi coş de salvare, instalaţie de flotabilitate, far de căutare, barcă, veste de salvare cu kit de supravieţuire, baliză de urgenţă), iar la bordul fregatei „Regina Maria” este şi o grupă de scafandri pregătită pentru intervenţie.

Elicopter Puma Naval FOTO Forţele Navale

Elicopter Puma Naval FOTO Forţele Navale 

Volgo Balt 179 era o navă cargo, care transporta mărfuri generale, fiind construită în anul 1973. Cargoul naviga sub pavilion înregistrat în Insulele Comore, însă avea echipaj ucrainean. Vasul părăsise portul rusesc Rostov pe Don la 6 martie 2021 şi se îndrepta spre Constanţa, unde urma să ajungă în cursul serii de joi, 11 martie. Ultima poziţia comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS a fost la 76 de mile în largul Mării Negre (peste 130 de kilometri în larg).

Vă mai recomandăm:

Povestea căpitanului Mircea Ionescu, comandantul remorcherului 101. Viaţa închinată salvării marinarilor în pericol

Căpitanul trimis degeaba acum 50 de ani să salveze nava Evangelia, celebra epavă din Costineşti. „Strategia grecilor a fost din prima clipă să meargă pe mituire“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite