1704 - numărul de urgenţă pentru recensământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii pot suna la acest număr de telefon pentru a verifica dacă persoana care îi bate la uşă face parte din lista de recenzori. Recensământul se derulează în perioada 20-31 octombrie.

Fiecare dintre cei 3.850 de recenzori va primi o hartă a sectorului său – adică o anexă grafică cu denumirile străzilor şi o listă cu adresele la care trebuie să meargă.
Recenzorul va avea obligatoriu asupra sa o legitimaţie emisă de la comisia centrală de la Bucureşti. Pe lângă numele său va figura şi CNP-ul. El are obligaţia să se legitimeze şi să explice motivul vizitei sale, să specifice faptul că va fi respectat de către autorităţi secretul asupra informaţiilor obţinute în urma recensământului, dar şi de către orice persoană care este angajată în realizarea recensământului. „Informaţiile vor fi protejate de lege şi vor fi folosite doar în scop statistic, nu fiscal“, spune Enache Duşu, directorul Direcţiei de Statistică Constanţa. 
Persoana intervievată va putea să verifice dacă cel care i-a bătut la uşă este recenzor. Poate suna la numărul de telefon 1704, la comisia centrală, care va certifica dacă persoana respectivă este sau nu recenzor.

Un recenzor poate completa până la 12 formulare, în funcţie de situaţiile întâlnite pe teren. Cele mai uzuale sunt doar 3 dintre ele. Un document va cuprinde informaţii despre locuinţă şi clădire, unul despre gospodărie şi un al treilea despre persoane.
Populaţia are obligaţia să furnizeze informaţii corecte şi complete. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi de la 2.000 la 5.000 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite