Workshop de dans contemporan cu Anna Wehsarg, la Festivalul Temps D’Images

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un workshop de dans contemporan cu Anna Wehsarg, colega Pinei Bausch şi una dintre protagonistele filmului lui Wim Wenders, „Pina", va avea loc, în perioada 12 - 14 noiembrie, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Temps D'Images.

Miki Branişte, de la asociaţia culturală ColectivA, organizatoarea Temps D'Images, a declarat că asociaţia va organiza, în parteneriat cu Centrul Cultural German şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, în cadrul Festivalului internaţional Temps D'Images, workshop-ul de teatru-dans susţinut de Anna Wehsarg, dansatoare a Tantztheater din Wuppertal, unde coregrafa Pina Bausch a creat timp de peste 35 de ani, informează Mediafax.

Workshop-ul va fi precedat de proiecţia filmului „Pina", care este biografia cinematografică a Pinei Bausch, considerată cea mai importantă coregrafă şi dansatoare contemporană a lumii, colegă a Annei Wehsarg.

Branişte a declarat că workshop-ul Annei Wehsarg este gândit ca o experienţă de învăţare în două cursuri: tehnic şi compoziţie/improvizaţie.

În primul curs, Anna Wehsarg va folosi tehnica lui Joos Leeder, care este specifică şcolii de dans Folkwang, unde recunoscuta dansatoare Pina Bausch s-a format şi şi-a dezvoltat stilul coregrafic.

Cel de-al doilea curs se va concentra pe limbajul dansului caracteristic Pinei Bausch, ca o metodă de căutare a mişcărilor, a micilor detalii şi specificităţi care face stilul fiecărui participant unic şi personal.

Născută în Essen, Germania, Anna devine, în 1997, „arbitur" ( un grad în dans) la „Musische Gymnasium Essen-Werden" . Între 1997 şi 1999, ea studiază dansul şi baletul în Lausanne, Elveţia, la L'Ecole „Rudra Bejart", colaborând în acelaşi timp ca şi dansator invitat cu „Bejart Ballet" din Lausanne.

Din 1999 până în 2000, Anna este dansatoare la „Groupe 13", o companie de dansatori tineri care a fost fondată de către Maurice Bejart. Din 2000 până în prezent, Anna este membră a Tanztheater Wupertal „Pina Bausch".

Ediţia a patra a Festivalului Temps D'Images propune o selecţie de proiecte artistice conectate la realitate. Anna Wehsarg va fi prezentă la proiecţia filmului „Pina", care va avea loc în 11 noiembrie, la Cinematograful „Florin Piersic" din Cluj-Napoca. Acolo Anna Wehsarg va participa şi la o discuţie liberă cu publicul clujean. Alături de ea se va afla Robert Sturm, directorul artistic al Tanztheater din Wuppertal, unde Pina Bausch a activat timp de peste 30 de ani. Prezenţa artiştilor germani a fost intermediată de Centrul Cultural German de la Cluj şi de Centrul Naţional al Dansului.

Festivalul Temps d'Images va avea loc Cluj-Napoca în perioada 11 - 20 noiembrie şi cuprinde spectacole de teatru, dans şi mişcare susţinute de artişti din ţară şi din străinătate. Workshop-ul Annei Wehsarg avea loc în perioada 12-14 noiembrie, la Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite