VIDEO Sute de clujeni au aplaudat o postare de pe Facebook a lui Godină despre statul paralel şi persoane „hăituite de DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au protestat în stradă luni, 25 iunie, la Cluj. În mesajul postat pe Facebook, manifestanţii spuneau că nu au de gând să înceteze manifestaţiile până când nu vor fi ascultaţi.

UPDATE 21.24 Sunt circa 1.000 de clujeni ce protestează în stradă.

UPDATE 20.40 Manifestanţii s-au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor. În faţa sediului PSD Cluj au scandat ”Jos, Dragnea jos, că eşti un ticălos!”, ”PSD, partid de hoţi, nu ne cumpăraţi pe toţi!”, ”Justiţie, nu corupţie!”.

Acum se află la în faţa sediului Prefecturii.

UPDATE 20.28 Un manifestant a citit, în Piaţa Unirii, o postare scrisă pe Facebook de poliţistul Marian Godină. 

Un fragment din postare:

”Înainte de a lua apărarea unei persoane ”hăuituite” de DNA uită-te la ce casă are, la ce maşini are şi câte, vezi pe unde se plimbă în vacanţe - că unii, aici, nu apucăm vacanţe; un studiu zicea că 50% din familii nu-şi permit o vacanţă. Gândeşte-te apoi că omul acela a fost bugetar toată viaţa lui, deci e plătit cu un salariu de la bugetul de stat. Pune-i cel mai generos salariu, în mii de lei, care ţi-l imaginezi, lunar. Vezi cât poate câştiga lunar şi înmulţeşte cu anii de când e angajat la stat pe acel post. I-ar fi ajuns banii pentur căsoaia aia? Pentur vacanţele luxoase? Pentru maşinile alea? Îţi dă cu virgulă? Acum uită-te la casa ta, e la fel? De fapt, ce vorbesc eu de casă! Uită-te în frigider! (...)

Hai mai bagă un comentariu despre statul paralel să te vadă prietenii cât eşti tu de deştept şi cum desfaci tu iţele”.

UPDATE 19.56 Numărul manifestanţilor e circa 500.

UPDATE 19.47 În Piaţa Unirii se ţin discursuri şi se strigă ”Jos Guvernul!”. S-a discutat şi despre ultimele ştiri legate de poziţia adoptată de UDMR. ”Tăriceanu nu ştie ce înseamnă extremism politic şi zice că poporul e fascist”, a precizat un vorbitor.

UPDATE 19.32 Sunt circa 100 de oameni în Piaţa Unirii din Cluj. Mulţimea se adună.

Imagine indisponibilă

Ştire iniţială:

Mesajul postat pe Facebook de grupurile civice care au creat evenimentul, Declick, Corupţia Ucide, umbrela Anticorupţie:

„Nu plecăm până nu suntem ascultaţi!

SOLIDARITATE! Hai în stradă!

După 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, infractorul suprem doreşte să "reînvie" fatidica OUG 13. A cerut scuze infractorilor încarceraţi în penitenciare că nu au mai multe drepturi decât cei care respectă legile ţării.

Oamenilor cinstiţi nu le va cere vreodată iertare, fiindcă nu poate înţelege cum poate cineva să aibă o viaţă prosperă în timp ce îi respectă pe ceilalţi. Dar noi înţelegem şi ştim că fără un stat corect, vieţile noastre sunt la mila infractorilor!

Ce vrea Dragnea acum:
• Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13. Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Când ieşim? În fiecare zi, până ne atingem scopul.

Cine vine? TU. Nu "opoziţia", nu "Europa", nu "Preşedintele", nu "Dumnezeu". Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.

Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.

Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere.
Până la capăt, al nostru sau al lor. - via Dumitru Valcu

Pe cei care vor să se alăture protestatarilor care au rămas cu corturile în centrul Clujului 24/24, îi invităm în acest grup: https://www.facebook.com/groups/231989700741654/Nu plecăm până nu pleacă penalul #1 din Parlament!
Ne vedem în stradă!

Nu acceptăm ca infractorii cu două condamnări penale să îşi dea singuri legi pentru a scăpa de condamnări. Toţi suntem egali în faţa legii. Aşa cum am eliminat OUG 13 prin prezenţa în stradă, aşa putem elimina şi penalii din Parlament.

E vară, e lumină, e cald. Nu mai e crivăţul din februarie şi nici ploaia din noiembrie. Nu mai avem nici o scuză pentru a nu ieşi din casă. Viitorul nostru atârnă în alegerea fiecăruia dintre noi: ies din casă şi arăt că trăiesc într-o ţară cu adevărat democratică sau stau în casă şi aştept să se termine cei 29 de ani de aproape-libertate.

Ce vor penalii din Parlament:

• Impunerea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.
Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13“.

Mai puteţi citi:

VIDEO Peste 5.000 de oameni, în stradă la Cluj. Istoric cu părul alb: „Suntem cei incapabili să asistăm pasivi la alungarea din ţară a unei cincimi din popor“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite