VIDEO Povestea copacului-dragon cu puteri miraculoase. Ce credeau gladiatorii despre el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe o insulă din marea Arabiei pe nume Socotra trăiesc peste 700 de specii rare de plante şi animale. O prezenţă ce nu trece neobservată este forma unui pom cunoscut sub numele de copacul-dragon. Despre existenţa lui ştia Herodot, considerat părintele istoriei, vechii greci şi egipteni, dar şi gladiatorii care îi atribuiau puteri tămăduitoare.

Localnicii din insula Socotra, parte a statului Yemen, au păstrat o legendă interesantă despre cum a apărut copacul-dragon, una dintre cele mai neobişnuite prezenţe din ţara lor. Despre Socotra se spune că este una dintre cele mai ciudate, dar şi interesante locuri din lume, potrivit video-ului de mai jos.

Maiestuosul copac-dragon s-ar fi născut, zic unii, din sângele căzut pe pământ în urma unei lupte dintre un dragon şi un elefant. O legendă locală are o altă versiune. Se spune că Dumnezeu ar fi creat o nouă lume cu tot felul de vietăţi şi plante pe o insulă din Marea Arabiei. Capodopera sa ar fi fost un dragon, regele animalelor din acea insulă. După ceva vreme, Creatorul s-a gândit să meargă pe insulă şi nu mare i-a fost mirarea când a văzut că niciuna dintre vietăţile create de el nu mai era acolo. Dragonul le mâncase pe toate. Drept pedeapsă, Dumnezeu l-ar fi transformat într-un copac, notează strangesounds.org.

Seva copacului este roşiatică, iar despre ea gladiatorii romani credeau că poate vindeca orice rană, potrivit cntraveler.com. Herodot scria despre Socotra că e locul unde poposeşte nemuritoarea Phoenix ca să renască din propria-i cenuşă.

O prezentare a Insulei Socotra:

Mai puteţi citi:

VIDEO Locul din lume unde femeile îşi pot schimba bărbaţii o dată pe an, după ce aceştia se machiază şi îmbracă rochii

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite