VIDEO FOTO Cum s-a sărbătorit 1 Decembrie 2019 la Cluj. Paradă militară, artificii tricolore şi muzică rock de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de clujeni au asistat la parada militară din 1 Decembrie
Mii de clujeni au asistat la parada militară din 1 Decembrie

Ca în fiecare an, manifestările de 1 Decembrie, la Cluj, au început devreme, în jurul orei 9.00, în Piaţa Avram Iancu, cu tradiţionala slujbă religioasă de la Catedrala Mitropolitană. Ceva mai târziu au avut loc ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazu şi la statuia cardinalului Iuliu Hossu, iar apoi - cel mai aşteptat moment al zilei, parada militară.

Blindatele Armatei Române au fost vedetele paradei militare. Peste 400 de militari cu 64 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Naţională de Cruce Roşie şi Poliţia Locală au luat parte a activităţile dedicate celebrării Zilei Naţionale a României.

1 decembrie cluj
1 decembrie cluj

Un steag enorm a fost desfăşurat pe clădirea Cercului Militar, iar parada a continuat cu blindatele armatei în prim-plan.

image

În tot acest timp, Piaţa Avram Iancu a fost survolată de aeronave militare,elicoptere IAR-330 Puma şi avioane MIG -21 Lancer, toate aparţinând Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. 

image

Apoi, un spectacol de artificii de zi a colorat cerul în roşu galben şi albastru, în aplauzele şi uralele mulţimii.

1 decembrie cluj

A urmat un program special cu muzică populară, după care a venit rândul muzicii rock. Trupele Cargo şi Voltaj au concertat după lăsarea serii, când au fost aprinse şi luminile de Crăciun. Seara s-a încheiat cu un spectacol de artificii.

1 decembrie cluj
1 decembrie cluj
Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri