VIDEO Arheologii, despre „Romeo de Cluj“: a fost victima unui accident teribil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii clujeni care în luna aprilie descoperiseră scheletele a două cadavre îngropate împreună şi care se ţineau de mână spun că „Romeo“ ar fi murit din pricina unui accident şi nu ar fi fost victima vreunei crime sau a vreunei boli.

„A avut răni multiple. Niciuna nu pare să fi provenit de la vreo armă, aşa cum am constatat de la început. A fost un accident teribil care l-a prins pe Romeo undeva între două rele care i-au cauzat răni şi pe o parte şi pe cealaltă.

Putea să fi fost strivit între un perete şi un alt obiect, nu se ştie, este greu de spus ce s-a întâmplat atunci“, a afirmat arheologul Adrian Andrei Rusu, miercuri, 22 mai, după două luni de cercetări arheologice la mănăstirea franciscană din Piaţa Muzeului.

În aprilie, anul acesta, arheologii clujeni găseau în curtea unuia dintre cele mai importante monumente ecleziastice medievale ale Clujului, fosta Mănăstire Dominicană, două schelete aflate în acelaşi sicriu într-o poziţie ciudată. 

„Scheletele, care aparţin unui cuplu de tineri, un bărbat şi o femeie, sunt aşezate faţă în faţă şi se ţin de mână. Cei doi au murit foarte repede, la circa 30 de ani. Este un caz ciudat, nu ştiu să se mai fi găsit aşa ceva în România.

Povestea lor aduce minte de cea  a lui Romeo şi a Julietei.
Am descoperit că bărbatul a murit în urma unui accident, osul sternului fiind spart, iar femeia, care a fost îngropată cu el, probabil că a făcut o comoţie cerebrală sau un infarct la aflarea veştii. Altă explicaţie nu găsim”, explica, în aprilie, Adrian Rusu, cercetător principal de la Institutul de Arheologie şi Istoria Artei din cadrul Academiei Române din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite