VIDEO Ani grei de puşcărie pentru suporterul care a lăsat un jandarm din echipa de negociere într-o baltă de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmul din echipa de negociatori a căzut inconştient la pământ.  FOTO: captură video
Jandarmul din echipa de negociatori a căzut inconştient la pământ.  FOTO: captură video

Suporterul echipei de fotbal „Universitatea Cluj” a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru tentativă de omor după ce l-a lovit cu un scaun în cap pe jandarmul care făcea parte din echipa de negociatori. Incidentul s-a petrecut la un meci care a avut loc pe Cluj Arena, în vara anului trecut.

Decizia Tribunalului Cluj prin care l-a condamnat pe Ovidiu Vidrean la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor nu este definitivă. Suporterul Universităţi trebuie să-i plătească jandarmului lovit şi 18.000 de euro daune (3.000 euro -  daune materiale şi 15.000 euro daune morale). De asemenea, Vidrean trebuie să plătească 6.000 de lei cheltuieli de spitalizare şi 260 de lei, valoarea scaunului din plastic cu picior metalic pe care l-a aruncat în jandarm. 

Incidentul s-a petrecut în 9 iunie 2019, la meciul dintre „U” Cluj şi FC Hermannstadt. Suporterul a negat că ar fi cel care l-a lovit pe jandarm. 

Tentativă de omor

Instanţa a stabilit că Ovidiu Vidrean a aruncat din tribună cu un scaun din plastic cu picior metalic şi l-a lovit în cap pe jandarmul Vasile Soroşi, care se afla la marginea terenului. Impactul loviturii a fost extrem de puternic, mai ales că  jandarmul, care făcea parte din echipa de negociatori, nu purta cască de protecţie. Bărbatul a căzut la pământ, într-o baltă de sânge.

Jandarmul a fost dus la Urgenţe, apoi la Clinica Neurochirurgie. Acesta a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stânga, plagă contuză parietală stânga. După ce a fost stabilizat la Urgenţe, a fost trimis la Clinica Neurochirurgie, unde a fost ţinut în observaţie pe Secţia de Terapie Intensivă.

Ce s-a întâmplat  

La meciul din 9 iunie 2019, dintre „U” Cluj şi FC Hermannstadt, pierdut de gazde cu 2-0, la un moment dat pe teren a intrat un suporter al Universităţii. Acesta a ieşit de pe terne şi s-a îndreptat spre galeria gazdelor pentru a o salut. Pe când era în afara terenului de joc şi se îndrepta spre tribune, acesta a fost agresat de oamenii de ordine angajaţi să menţină ordinea. Atunci, mai mulţi ultraşi din galerie au mers să-l ajute, moment în care au intervenit şi jandarmii. Suporterii s-au reîntors în tribune. Pentru a calma spiritele, un negociator al Jandarmeriei a fost trimis să vorbească cu ultraşii. În loc de discuţii, din tribune a zburat un scaun care l-a lovit în cap pe acesta, lăsându-l inconştient într-o baltă de sânge. 

Citeşte şi

Violenţe la U Cluj - FC Hermannstadt între forţele de ordine şi suporteri. Jandarm lovit cu scaunul în cap VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite