Viceprimarul Clujului, vizat de percheziţiile DNA într-un dosar de corupţie: „Am acţionat strict în baza legilor aflate în vigoare, cu onestitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Clujului Horvath Anna, vizat de percheziţiile DNA din această dimineaţă, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care precizează că procurorii anti-corupţie au făcut percheziţii la biroul său din clădirea administraţiei locale, la domiciliile a doi consilieri locali, Horvath reia, în postare, declaraţiile făcute presei luni, 10 octombrie, în vremea prânzului.

„În această dimineaţă, DNA a efectuat percheziţii la sediul Primăriei Cluj-Napoca şi la domiciliul a doi dintre consilierii mei personali. Se investighează presupuse nereguli din perioada 2014-2016.

Din anul 2012, sunt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca şi reprezint UDMR în această instituţie. În tot acest timp am acţionat strict în baza legilor aflate în vigoare, cu onestitate. Mă aştept ca şi procurorii DNA să îşi exercite atribuţiile conform legii. În prezent, biroul meu se află în totalitate la dispoziţia lor. 
În măsura în care ancheta ne va permite, vom da publicităţii toate informaţiile necesare“, este postarea, făcută în maghiară şi română, pe Facebook, de viceprimarul Clujului, Horvath Anna.

Aceasta a declarat jurnaliştilor luni, 10 octombrie, în jurul orie 13.00, că motivul percheziţiilor procurorilor anti-corupţie sunt posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale din iunie 2016. Horvath Anna a candidat la funcţia de primar din partea UDMR.

„Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale din iunie 2016, unde eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanţarea de campanie şi activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate. Am fost invitată pentru audieri la DNA şi voi da curs acestei invitaţii. Au fost percheziţii domiciliare şi la cabinetul meu de viceprimar şi în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale şi un calculator. (...)Toate finanţările au fost trimise la Bucureşti, au fost făcute conform legii, cu donaţii de la persoane fizice a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donaţii pentru candidaţi, nu am putut lua împrumut din bancă”, a spus viceprimarul Horvath.

Ea mai a declarat că se consideră nevinovată şi că va merge în cursul zilei la audieri la DNA Cluj.

Procurorii DNA Cluj au făcut percheziţii la sediul Primăriei Cluj-Napoca, în biroul viceprimarului Horvath, acasă la acesta, la domiciliile a doi consilieri personali ai viceprimarului, la sediul UDMR Cluj.

Mai puteţi citi:

Percheziţii DNA la Primăria Cluj. Sunt vizate eventuale nereguli privind finanţarea campaniei electorale a viceprimarului Horvath Anna

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite